Reménytelen helyzetben van Krisztina: autista lányával és üvegcsontú párjával kerülhet az utcára





Kényszerhelyzetbe került egy deszki, többségében fogyatékkal élő, négyfős család. Kaiser Krisztina két gyermekével és párjával kerülhet az utcára, ha nem talál albérletet.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.01.07.
Módosítva: 2024.01.07.
betegség nehéz helyzet konfliktus

A volt sógorát, és a férfi új családját is az otthonába engedte egy deszki idős nő, ám váratlanul meggondolta magát. Mindennek másfél éve, de a furcsa helyzetet nem tudták egymással megbeszélni a felek. Most a fogyatékkal élő család döntötte el, hogy elköltözne, viszont nem tudják, hogy hova menjenek.

Krisztina családjával és a személyi segítő kutyájával keres új otthont, de nem sok reményt lát rá, hogy sikerül új családi fészket találniuk / Fotó: Kaiser Krisztina
A vak édesanya két gyerekével, kutyájával és párjával együtt keres albérletet Fotó: Kaiser Krisztina

„Felajánlotta, hogy menjünk oda”

Kaiser Krisztinának két gyermeke van: a 26 éves Benjámin, és a 34 éves Zsófi. Krisztina vak, a lánya pedig autista. Ők hárman élnek együtt Attilával. Az 54 éves férfi szintén betegséggel küzd: neki tolószékben kell élnie az életét az üvegcsontúsága miatt. Az ő volt anyósa, a 72 éves Klára három évvel ezelőtt engedte meg, hogy volt veje és új családja nála lakjanak.Attila az előző párját elveszítette izomsorvadásos betegségben, és a gyász után azt akarta Klára, hogy újra boldog legyen a volt veje, Attila. Felajánlotta, hogy menjünk oda, még most is vele élünk együtt a házában” – kezdte történetüket Krisztina.  

Krisztina egész élete egy rémálom volt, az Attilával való kapcsolata rántotta ki a hányatott sorsból. „Húsz éve menekülök a gyerekeimmel egy békés otthonba. Bántalmazó kapcsolatot hagytam ott a két gyerekemmel, vakként. Anyaotthonban, albérletekben éltem, aztán jött Attila és egymásba szerettünk. Ezért költöztünk ide a gyerekekkel Deszkre” – mesélte az 52 éves anya. 

Egy ideig minden rendben volt Klára és új lakói között, aztán 2022 őszén minden megváltozott. A nehéz sorsú család ügyvédi felszólító levelet kapott Klárától, Attila egykori anyósától, hogy ki kell költözzenek az otthonából.

Harminc napot kaptunk akkor, hogy menjünk el, aztán két nap után visszavonta a felszólítást. Nem értettük

– tárta szét a karját Krisztina. 

„Retteg, hogy utcára kerül” 

A párja volt anyósa 72 éves, megérti, ha azt szeretné, hogy elmenjenek, ám nem tudja, miért romlott meg a kapcsolatuk.Próbáltuk vele megbeszélni. Azt akarja, hogy ő is menjen el. Legalábbis a visszavont felszólítás óta ezt érezzük. Nem mond semmit róla azóta se, min kellene változtassunk, de megtennénk” – mondta Krisztina, aki most nehéz helyzetben van Attilával és a gyerekekkel. 

Attól rettegek, hogy megint utcára kerülök a gyerekkel. Egy ideje jár hozzá a rokona, aki előtte szinte alig jött. Ez a látogatás nem a szeretetről szól. Nem kedvelnek valamiért minket. Idő kérdése, hogy mennünk kell, de nem akarjuk megvárni az újabb felszólítást Klára ügyvédjétől, hiszen jogilag megteheti, hogy elküldjön. Ezt értjük

– indokolta Krisztina, miért keresnek most új otthont. 

A család: Attila (balról jobbra), Krisztina, Life, a kutya, Zsófi és Benjámin új otthont keresnek / Fotó: Kaiser Krisztina
A család: Attila (balról jobbra), Krisztina, Life, a kutya, Zsófi és Benjámin nehéz helyzetben vannak 
Fotó: Kaiser Krisztina 

Akadálymentesítettet keresnek 

Mivel Klárával nem tudják rendezni a konfliktus okát, megoldás híján albérletkeresésbe kezdtek a Facebookon. Egy akadálymentesített otthont akarnak, ahol négyen és a nagy testű uszkár segítőkutyájuk, Life is elfér. „Otthont keresünk, ezért évekre kiadó lakást, házat vagy házrészt. Nem ingyen lakhatást. A betegségeink miatt fontos, hogy egy városba költözzünk a családommal” – fogalmazott az 52 éves asszony.

Nem találnak albérletet 

A család szerint a nehéz anyagi helyzetük, és a betegségeik miatt nem tudnak új lakást találni maguknak. „A beteg lányom, a párom és én is rokkantellállását kapunk, a fiam, Benjámin pedig ápolási díjat kap utánunk. Minket ápol, mert fizikai segítségre szorulunk, de így is kevés a pénzünk egy rendes albérlethez. Nem adják ki nekünk a lakásokat” – részletezte Krisztina, akinek az  a vágya, hogy egy háromszobás otthonra leljenek. 

Elhajtotta őket a polgármester 

A posztjuk után rosszalló üzeneteket is kapnak – a többi között, hogy miért nem fordulnak a deszki önkormányzathoz segítségért. 

„Megtettük! A helyi polgármestert kerestem meg, de azt mondta, hogy nincs szabad lakása az önkormányzatnak, akadálymentesített meg pláne” – húzta alá Krisztina. 

Azt reméli, mihamarabb rájuk mosolyog a szerencse, és találnak új otthont, mert ha nem, szerinte utcára kerülnek. „Előbb-utóbb mennünk kell, mert Klára érezteti, hogy nem vagyunk kívánatosak. Ha nem találunk lakást, akkor mindannyian, hárman rokkantan és a fiatal fiam, meg a kutya kerül utcára” – zárta szavait a nő. Megkérdeztük Klárát is a család és a közte történtekről, de nem kívánt nyilatkozni. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás