Lehet, hogy kincs lapul a zsebedben és nem is tudsz róla





Ha ilyen kéteurósod van otthon, az most nagyon sokat érhet. Nem árt átnézned a nyaralásokról megmaradt aprókat.



Megosztás
Szerző: Julius K.
Létrehozva: 2024.01.22.
Módosítva: 2024.01.22.
pénzérme euró ritkaság

Az Európai Központi Bank (ECB) tájékoztat róla, hogy az eurót hivatalos pénznemeként használó országok évente kibocsáthatnak két olyan emlékérmét, amelyek ugyanazokkal az elemekkel, tulajdonságokkal és közös hátlappal rendelkeznek, mint az átlagos 2 eurós pénzérme. Azonban ezek különlegessége a nemzeti előlapjukon látható egyedi emlékmotívum. Az ECB arról is beszámol, hogy kizárólag a 2 €-st lehet emlékérmeként felhasználni. 

Sokat érhet most egy kéteurós Fotó: Karolina Grabowska / Pexels (illusztráció)

Mivel ezekből az érmékből számos kereskedelmi forgalomba is került, így bármelyikünkhöz juthatott ezekből. A speciális aprópénzek leginkább valamilyen történelmi eseményre, jelentős évfordulóra készülnek, de nagy kulturális jelentőségű, aktuális eseményre is felhívhatja a figyelmet – derül ki a ECB cikkéből. 

Ha ezt látod az érméd hátulján, kezdhetsz örülni  Fotó: Európai Központi Bank

A legelső ilyen különleges 2 €-s emlékérmét 2004-ben Görögországban bocsátották ki az athéni olimpiai játékok alkalmából. A gyűjtőknek sokat megérnek ezek a speciális évfordulós 2 eurósok, melyeket többek között a világhálón keresnek. Érdemes átnézni az euróövezeti nyaralásokból, kirándulásokból megmaradt 2 eurósainkat, hiszen hozzánk is kerülhetett ezekből. Jogosan kérdezed, hogy mit kell keresned a fizetőeszköz hátulján. Ha ide kattintasz időrendi sorrendben fogod látni, hogy 2004 óta milyen emblémával ellátott kéteurósokat kell keresned. Ha lapul ilyen az aprók között, akár árverést is csinálhatsz, és annak a gyűjtőnek adod oda, aki a legmagasabb összeget kínálja érte.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás