"Ez maradt a munkahelyünkből" – Hat virágosstand semmisült meg a pesti tűzben





Megrázó képekkel emlékszik vissza Irén volt munkahelyére, az Új Köztemető egyik virágosstandjára. A tűz pusztítása után megmaradt romok bontása befejeződött, a kár hatalmas.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.01.03.
tűz Új köztemető Budapest

Mintegy ötven méter hosszan égtek a szorosan egymás mellé települt virágos standok szombaton az Új Köztemetőben. A lángok éjszaka csaptak a magasba, s mintegy kétszáz négyzetméteren végeztek komoly pusztítást. A tűzben hat virágosstand semmisült meg, melyek romjait szerdán bontották le.

Lebontották a kiégett virágosstandokat. / Fotó: Metropol

A temetőben még mindenki a szombaton történtek hatása alatt van. A legtöbben hálásak, hogy ők megúszták a vélhetően elektromos probléma okozta tüzet, ám többen egy élet munkájától búcsúznak. A megsemmisült virágos standok tulajdonosai rettenetesen el vannak keseredve, ám már a jövőbe tekintenek.

Az eset három napja történt, lassan a nyomai is eltűnnek

— kezdi a Metropolnak megtörten az egyik tulajdonos, aki a bontási munkálatok miatt van a helyszínen. Bár a vállalkozók saját alkalmazottaiknak jelenleg tudnak munkát adni, az a céljuk, hogy mielőbb biztosíthassák számukra jól megszokott korábbi munkájukat.

Ameddig a rendőrség nem zárja le a nyomozást, nem kezdhetjük el az újjáépítést

— magyarázza a férfi, aki hozzátette, a bontási munkálatok is hatalmas összeget emésztettek fel, nem beszélve a bevételkiesésről és a lelki megpróbáltatásról.

Nem kérünk segítséget, így is kapunk hideget-meleget

— zárja a férfi, aki szerint a tragédia sokakból kárörvendést vált ki, így sem ő, sem alkalmazottai nem kívánnak az üggyel kapcsolatban az arcukkal-nevükkel a nyilvánosság elé állni. A tapasztalataik alapján azok, akik nem értenek egyet a "halottkultusszal",  képesek ebből is viccet csinálni és cinikus, ízléstelen megjegyzéseket tenni...

Így lángolt a temető:

@lilikelajter A story röviden: mi épp munkából tartottunk haza édesapukámmal mikor láttuk, hogy lángokban áll a temető. Rögtön tárcsázni keztem a 112 segélyhívót, és értesítve lettek a tűzoltók. Eközben apukám dudált a biztonságiaknak, hogy jöjjenek már ki és nyissák ki a kaput a hamarosan érkező tűzoltóknak (akiket ugye én értesítettem ki, helyettük...) a tűzoltók megérkeztek és vízcsapot kerestek, amit a biztonsági szolgálat nem tudott hol van. Mi nap mint nap járunk arra autóval, így tudtam hogy az úton hol van a tűzcsap. Sose láttam még ehhez foghatót. Lángokban álló temető...mint egy rossz rémálom vagy horror film. A nagy lángokon túl robbanásokat is hallottunk/ láttunk. Kiváncsi leszek mit írnak majd erről #hungary #hun #magyar #tűz #fy #foryou #nekedbe #neked #budapest #10ker #10kerulet ♬ eredeti hang - lilikelajter

A tüzet egyébként egy család szúrta ki, ők értesítették a tűzoltókat.

Apukám dudált a biztonságiaknak, hogy jöjjenek már ki és nyissák ki a kaput az érkező tűzoltóknak... sosem láttam még ehhez foghatót. Lángokban álló temető. Mint egy rossz rémálom vagy horrorfilm.

A hivatalos tájékoztatás szerint a tűz mintegy kétszáz négyzetméteren tombolt, 50 méter hosszan és négy méter szélességben. A tüzet a hivatásos tűzoltóknak viszonylag gyorsan, még hajnalban sikerült eloltaniuk.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás