Ebben a műsorban győzte le Tóth Vera Gáspár Lacit





2004. január tizedikén volt a Megasztár első élő döntője a TV2 műsorán, amihez az előválogatók még 2003 őszén kezdődtek. A 12 döntős közül végül Tóth Vera lett a győztes.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.01.10.
Módosítva: 2024.01.10.
Gáspár Laci TV2 Titanic nemzetközi cirkuszfesztivál

20 éve volt az első élő Megasztár-döntő

A Megasztár a TV2 magyar kereskedelmi televíziós csatorna eredeti tehetségkutató műsora. A formátuma a 2003–2006 között az ITV1 brit tévécsatorna Pop Idol című műsoráéhoz hasonlít leginkább. Az országos felhívást, majd a válogatást követően a döntőbe jutott előadók közül a nézők és a zsűri együtt választották ki az Év hangját, akit lemezszerződéssel és értékes nyereményekkel jutalmaztak. Az első széria még 2003-ban kezdődött és 2004-ben lett vége, a nyertese pedig Tóth Vera lett, aki Oláh Ibolyát és Gáspár Lacit utasította maga mögé. A második széria 2004-ben, a harmadik 2005-ben, a negyedik 2008-ban, az ötödik pedig 2010-ben, a hatodik 2012-ben indult. A műsor stábja, zsűrije, kreatívja rendszeresen változott, ám a férfi műsorvezető végig Till Attila maradt – írja a Wikipédia.

20 éve volt a Megasztár első élő show-ja. A versenyt végül Tóth Vera nyerte

Elindult az első földalatti

Ugyancsak január tizedikén nyitotta meg a kapuit az utazók előtt a londoni földalatti, a világ első földalatti vasútja, méghozzá 1863-ban. A szerelvényeket 1890-ig gőzmozdonyok vontatták, amelyeket kezdetben koksszal, később olajjal fűtötték. A gőzmozdonyok alagútban történő alkalmazása miatti kellemetlenségek ellenére a vonat azonnal sikeres volt. Az alagutat a földszintről nyitott munkagödrökből építették, és a födémet több helyen nyitva hagyták, hogy a mozdonyok füstjét elvezessék, a kocsikon pedig nem volt ablak, mivel óvni akarták az utasokat a kopár alagútfal látványától, és féltek, hogy pánikba esnek, ha érzékelik a nagy sebességet.

8 éve hunyt el David Bowie

Az angol zenész, színész, zenei producer és zeneszerző Londonban született 1947. január 8-án és 2016. január 10-én hunyt el New Yorkban. Öt évtizedet átívelő pályafutása során – főleg az 1970-es években – többször újította meg zenéjét, gyakran új zenei trendek előfutárává válva ezzel. Zenei újításait külsejének és személyiségének megváltoztatásával ötvözte, kiérdemelve így „a zenei kaméleon” elnevezést.

Ő látta meg először a Titanicot elsüllyesztő jéghegyet, ezen a napon lett öngyilkos, 59 éve

Frederick Fleet tengerész látta meg először a Titanic végzetes éjszakáján azt a bizonyos jéghegyet. Ő volt a hat őrszem egyike, az épp szolgálatban lévő társa Reginald Lee volt. A jéghegyet alig 460 méterre a hajótól vette észre, majd meghúzta a vészharangot és letelefonált a hídra. A szolgálatos tiszt parancsára a hajót elfordították, de már túl késő volt: a Titanic öt rekeszét felszakította a jéghegy. Fleet 1 óra 55 perckor menekült meg, a 6-os csónakban. 1912 augusztusában elhagyta a hajótársaságot, majd 24 éven keresztül vitorlázott más hajótársaságokkal. Felesége halála után depressziós lett, és 1965. január 10-én, 77 éves korában öngyilkosságba menekült.

Ezen a napon alapították az ország első nemzeti parkját

A Hortobágyi Nemzeti Park volt az ország első nemzeti parkja, amit 1973. január 10-én alapítottak. 1999-től a Világörökség részeként számon tartott terület magában foglalja a Hortobágyon kívül a Nagykunság jelentős részét, valamint a vidék arculatát meghatározó építészeti emlékeket, mint például a Kilenclyukú hidat, a Hortobágyi Csárdát és a Pásztormúzeumot. Különleges madárvédelmi rezervátumok és a négy bemutató területen – a Nyírőlapos-Nyárijárás pusztán, a Hortobágyi halastó környékén, az Egyek-pusztakócsi mocsaraknál és a Tisza-tónál – tanösvények segítik a látogatók számára az ismerkedést ezzel a különleges természeti értékkel.

Véradás
Itt várják a véradókat a fővárosban – Fotó: Facebook

Itt lehet ma vért adni a fővárosban

1. Közép-magyarországi RVK Intézet

Időpont: 7–19 óra

Helyszín: 1113 Budapest, Karolina út 19–21.

2. Sugár Üzletközpont II. emelet

Időpont: 12–17.30 óra

Helyszín: 1148 Budapest, Örs vezér tere 24.

3. WestEnd Bevásárlóközpont

Időpont: 12–18 óra

Helyszín: 1062 Budapest, Váci út 1–3.

Nagyon hűvös lesz ma is az idő

Az ország nagy részén derült, száraz, fagyos időre számíthatunk. Nem lesz csapadék. Reggel –7, délután 0 fok lesz, Budapesten pedig –9 fokig is süllyedhet majd a hőmérséklet a köpönyeg.hu előrejelzése szerint.

Kezdődik a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál

A Fővárosi Nagycirkuszban 2024. január 10–15. között több mint 50 cirkuszi produkciót nézhetünk meg a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál keretében. A szakma legkiválóbb képviselői érkeznek Budapestre, hogy mutatványaikkal elkápráztassák a nézőközönséget. Emellett cirkusztörténeti kiállítás is várja az érdeklődőket. További információk a fesztiválról itt olvashatók.





 





Ezeket olvastad már?
Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Tragikus hírt kaptunk: meghalt a Széchenyi-díjas kutató

Tragikus hírt kaptunk: meghalt a Széchenyi-díjas kutató

Orbán Viktor: Isten éltesse az anyukákat!

Orbán Viktor: Isten éltesse az anyukákat!

Eddig tart a nyárias meleg, az egész országot elmossa az eső

Eddig tart a nyárias meleg, az egész országot elmossa az eső

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás