Rettegnek a nyíregyháziak: börtön helyett hazaengedték a párját halálra verő Zoltánt





M. Zoltán puszta kézzel verte halálra Juditot, akinek a holttestét hat unokája mellett hagyta, míg ő elmenekült. A bíróság most mégis hazaengedte.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.01.23.
Módosítva: 2024.01.23.
gyilkosság tragédia felháborító Nyíregyháza bíróság

Mint arról a Metropol is beszámolt, a horrorfilmbe illő tragédia Nyíregyházán, a huszártelepi városrész egyik társasházában történt szombaton: a mentőket egy reszketeg hangú kamasz fiú ugyanis azzal tárcsázta fel, hogy nevelőanyjuk meghalt. 

Az asszony holttestét napokra az unokáival hagyta Zoltán   Fotó: Pusztai Sándor / szon.hu

Hamarosan kiderült, hogy az ötvenes éveiben járó asszonnyal vélhetően élettársa, M. Zoltán végzett, aki a tragédiába torkolló bántalmazás után lelépett. A házban azonban élettársa holttestével együtt öt kisunokáját is otthagyta, akiket H. Judittal együtt neveltek. A kicsik napokig nem mertek mozdulni halott nevelőanyjuk mellől: bár először azt hitték, hogy csak alszik, miután hiába keltegették, a legidősebb, 14 éves fiú először a mentőket, majd a rokonaikat is felhívta. 

A tettesnek ellenben eszébe sem volt értesíteni a mentőket vagy a rendőrséget, ehelyett hidegvérrel cselekedett: a gyilkosság után bejelentette az akkor már holtan heverő Judit eltűnését. Zoltánt azonban unokája bejelentése után elfogták és őrizetbe vették. A bíróság mégsem tartóztatta le, hanem szabadon engedte. Bár Nyíregyháza területét nem hagyhatja el, azon belül szabadon mozoghat. 

A történteken szinte mindenki felháborodott, a bíróság viszont azzal indokolta a döntését, hogy a férfi rendezett életet él, rendszeres jövedelme van, emellett ő tartja el kiskorú unokáit és több felnőtt gyermekét is.

Figyelemmel a gyanúsított rendezett családi helyzetére és kedvező személyi körülményeire, bár fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye, annak megakadályozására a bíróság döntése szerint a vele szemben elrendelt bűnügyi felügyelet is alkalmas, nem indokolt súlyosabb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés – pl. letartóztatás – elrendelése

 – közölte a Nyíregyházi Törvényszék. 

A férfi szabadon mozoghat Nyíregyháza területén   Fotó: Pusztai Sándor / szon.hu

A környékbeliek felháborodtak a rendelkezésen. 

Egy ilyen embert visszaengednek az emberek közé, meg a gyerekek mellé, azok után, amit tett? És ez nem is az első eset volt, már korábban is többször bántotta a nőt. De azt hallottuk, hogy Judit soha nem jelentette fel, mert félt tőle

 – mondta egy helybeli férfi. Információink szerint korábban többen is javasolták Juditnak, hogy tegyen feljelentést, főleg, miután pár héttel ezelőtt is összeverte a párja. A helyiek annak sem örülnek, hogy a férfi szabadon járhat-kelhet Nyíregyháza-szerte.

Bárhol összefuthatunk itt vele, és ki tudja, hogy mire képes az, aki halálra vert egy nőt az unokái előtt. És akkor csodálkoznak, ha félünk tőle. Szeretnénk őt elkerülni 

– sorolta kétségeit egy helyi lakos.

A rendőrség halált okozó testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz az ügyben, míg a bíróság négy hónapra rendelte el a bűnügyi felügyeletet. Ez még nem jogerős, az ügyészség fellebbezett a döntés ellen. 





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Így fúrná meg a jótékonysági sütivásárt egy vecsési lakos: a helyiek többsége egy emberként fogott össze

Így fúrná meg a jótékonysági sütivásárt egy vecsési lakos: a helyiek többsége egy emberként fogott össze

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás