Túl szép ahhoz, hogy hentes legyen: a fiatal lány mégis imádja a munkáját

A női hentes azt mondja, mindenki alábecsüli, mert szerintük csak férfiak végezhetnének ilyen munkát.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.12.03.
Módosítva: 2023.12.03.
Justine Manchester hentes

Műszempillája és póthaja miatt sokan alkalmatlannak tartják arra, hogy hentes legyen, a 32 éves Justine Fulton azonban igyekszik felülírni a róla kialakult sztereotípiákat. Mint mondja, a családját is megdöbbentette, amikor szakmát váltott: az irodai munkát adta fel a hentesség kedvéért.

Először csak húst kezdett el szállítani Manchesterben a vevőknek, de aztán rájött, miért ne lehetne belőle is hentes? Mint mondja, már két éve van a szakmában, de még mindig nem veszik komolyan. Sokan megjegyzéseket tesznek rá, hogy nő nem lehet hentes, ezt a szakmát csak férfiak képviselhetik.

„Az emberek rendre sokkot kapnak, amikor kiderül, nem eladó vagyok, hanem hentes. A többség amikor belép egy henteshez, egy nagydarab, morózusabb férfit vár, így mindig azt hiszik, viccelek. Tény, kezdetben nekem is félelmetes volt nőként bekerülni ebbe a közegbe, de amikor dolgozom, már nem törődöm semmivel” – vallotta be.

Igen, sminkelek, műszempillám és hajhosszabbításom van, botoxoltatok is, szóval minden olyat csinálok, amit egy hentestől nem várnak el. Ettől még a munkám ugyanúgy el tudom látni, mint bármelyik férfi.

Justine elindított egy Instagram-oldalt is, ahol beszámol a fejlődéséről, és igyekszik lerombolni a sztereotípiát, hogy csak férfiak dolgozhatnak hentesként.

„Úgy indult, hogy saját magamnak akartam dokumentálni az utazást, de egy idő után az emberek elkezdtek követni és kedvelni a bejegyzéseimet, és ez olyasvalamivé vált, amit szívesen csináltam, hogy segítsek másoknak” – mondta Justine.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás