Zebrán gázoltak el két kislányt Erzsébetvárosban, szórólapokon keresnek szemtanúkat





Sokkoló látványban lehetett azoknak része, akik november 30-án a VII. kerületi Damjanich utcában jártak és látták, amint egy autós elgázol két tinilányt. Most a szülők mégis azt kérik a szemtanúktól, hogy emlékezzenek vissza a vérfagyasztó részletekre, ugyanis szükségük lenne tanúkra a körülmények rendezése érdekében.



Megosztás
Szerző: Mongyi Nikolett
Létrehozva: 2023.12.18.
sofőr szemtanúk baleset kislány zebra

Figyelemfelkeltő szórólapokat helyeztek ki egy balesetről a VII. kerületben. Az írás szerint november 30-án, csütörtök kora délután a Damjanich utca és Nefelejcs utca trolimegállójánál lévő zebránál elgázoltak két tinilányt. Annak érdekében, hogy minden részletre fény derüljön, az egyik kislány édesapja Tóth Balázs döntött úgy, hogy szórólapokat függeszt ki, hogy megtalálja azokat a tanúkat, akik látták a balesetet

Keresik a szemtanúkat Fotó: olvasói

Azon a napon elég nagy havazás volt némi ónos esővel. A lányom és a barátnője tőlünk indultak el vásárolni, de csak pár lépést tudtak megtenni, mert a néhány méterre lévő zebrán elgázolták őket!

 – kezdte lapunknak az édesapa, aki azt is elmondta, hogy a Damjanich utcában mentek volna át a zebrán a fiatalok, de előtte szépen megálltak, majd az egyik oldalról érkező autós elsőbbséget adott nekik és átengedte őket:

„Ők elindultak, de megtorpantak a zebra közepén, mert látták, hogy jobbról is érkezik egy autó. A havazásban úgy tűnt nekik, hogy az is fékez, így tovább indultak. Már majdnem átértek, két lépés hiányzott volna még, amikor az autós elgázolta őket…” A 15-16 éves lányokat az autós úgy találta el, hogy az egyikük felröpült, míg a másikat 4-5 autóhossznyira sodorta magával.

A lányomnak összetört a telefonja, de azonnal megpróbált hívni engem, én pedig rohantam ki hozzájuk

 – folytatta az édesapa, aki azt is megosztotta a Metropollal, hogy a helyszínen rögtön odaléptek a lányokhoz, hogy segítsenek rajtuk, ők mesélték, hogy a sofőr kiszállt és kiabálni kezdett a földön fekvő fiatalokkal. Azt mondta, hogy „így kell átjönni a zebrán?!” 

Amikor odaértem, már nyugodt volt, de azt állította, hogy a gyerekek rollerrel voltak, ami nem igaz, hiszen nem volt náluk roller

– tudatta az aggódó szülő.
 

mentő
A lányoknak elrepedt a medencéje Fotó: OMSZ (illusztráció)

Azonnal hívtuk a mentősöket, akik nagyon hamar ki is értek a rendőrökkel együtt. A rendőrök a lányokat egyesével meghallgatták a mentőben, majd gondolom a sofőrt is. A végére rengetegen ott álltak, de mégsem sikerült egy szemtanút se találni… Ketten már jelentkeztek nálunk, de ők pont a baleset pillanatát nem látták

– fejtette ki az apuka, aki tudatta, hogy végül a lányokat elvitték a kórházba, ahol kiderült, hogy elrepedt a medencéjük. Két éjszakát töltöttek a kórházban, most pedig gyógytornára járnak. 

„Mivel a sofőr máshogy emlékszik a történtekre, ezért szeretnénk megtalálni a szemtanúkat! A segítők között volt egy nő, aki azt mondta nekem, mikor odaértem, hogy ő nővérke, ő rakta a lányom barátnőjét stabil oldalfekvésbe. Ő lenne az egyik, akit szeretnénk megtalálni! Illetve üzenni is szeretnék azoknak, akik azonnal a segítségükre szaladtak, ugyanis plédeket hoztak, meg esernyőket…”

Szeretném megköszönni azoknak, akik segítettek a lányoknak. Ha pedig látta valaki, hogy mi történt, akkor kérem, segítsen a tanúvallomásával! Nagyon hálásak lennénk!

– zárta. 


 





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás