Húga rajzaival borított koporsóban temették el a 32 napos korában elhunyt fiút





Minden szülő legrosszabb rémálmát élte át Catherine Hughes, amikor alig néhány héttel a szülés után lassan a karjaiban hunyt el pici babája.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2023.12.17.
Módosítva: 2023.12.17.
koporsó szamárköhögés édesanya testvér

A kis Riley tragikus módon tíz nappal azelőtt hunyt el szamárköhögésben, hogy megkaphatta volna ellene a védőoltást, és két nappal azelőtt, hogy Ausztrália bevezette volna a vakcinát a terhes nők számára. A 36 éves Catherine úgy véli, hogy a vakcina megmentette volna gyermeke életét.

gyertya, gyász, meghalt, elhunyt, halott, mécses,
Fotó: Pixabay.com

„Azt hittem, hogy a szamárköhögés a régi idők betegsége. Tüsszögni kezdett, folyt az orra, és köhögött. Azt hittem, hogy megfázott. Nem nagyon aggódtam” – mondta az ausztráliai Perthből származó kétgyermekes anyuka a Sunnak.

Egy orvos is járt a családnál, aki megnyugtatta a szülőket, hogy Riley valószínűleg jól van. A következő napokban azonban Riley már nem ébredt fel enni, ami Catherine szerint nem volt jellemző rá. Még ha sikerült is felébresztenie a babáját, továbbra is olyan álmos maradt, hogy egyszerűen leesett a melléről. 

Négy nappal később az orvosok szamárköhögéssel diagnosztizálták, amely tüdőgyulladássá, azaz tüdőfertőzéssé alakult. Úgy döntöttek, hogy életfenntartó gépre kapcsolják, de akkor már túl késő volt.

„Az egész világom összeomlott, és a szívem megszakadt. Ölelgettük, sírtunk, csókolgattuk, és altatódalt énekeltünk neki, miközben az élet lassan elhagyta a testét” – mondta az édesanya, aki karjaiba vette Rileyt, miután lekapcsolták a gépekről. 

Testvére, Olivia akkor még nem értette mi történik, csak hónapokkal később tudatosult benne a veszteség. Mégis aranyos rajzokkal díszítette fel testvére koporsóját, hogy abban helyezzék örök nyugalomra. 

A szamárköhögés bár úgy hangzik, mintha a viktoriánus korszak betegségéről lenne szó, a közegészségügyi szervek új adatai szerint a szamárköhögéses esetek száma egyre nő az Egyesült Királyságban.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás