RETRO RÁDIÓ

Csodálatos dolgot tesz Nagy Réka a fogyatékossággal élő gyerekekért karácsonykor

Idén első alkalommal indított útjára az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ közös adventi jótékonysági akcióját, amely keretében december 15-ig várják Magyarországon működő cégek felajánlásait. A felajánlott élelmiszerekkel az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetséghez tartozó hátrányos helyzetű családokon segítenek karácsonykor.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.08.
Módosítva: 2023.12.08.
Nagy Réka fogyatékosság miniszterelnök segítség

Nagy Rékát, a kezdeményezés jótékonysági nagykövetét kérdezte a Ripost.

Nagy Réka segíti az adománygyűjtést. Fotó: Ripost

 Ripost: Miért tartottad fontosnak, hogy segítsd az adománygyűjtést?

Nagy Réka: Már egészen fiatalon célként fogalmaztam meg, hogy ha ismert ember leszek, akkor az ismertséget arra szeretném felhasználni, hogy másokon segíthessek. Így nem is volt kérdés számomra, hogy igent mondok az Élelmiszermentő Központ a felkérésre. A feladatom egyfelől az adventi akció népszerűsítése, így például a követőim már több, ide kapcsolódó poszttal is találkozhattak az oldalamon. Ami ennél is fontosabb, hogy a cégek által felajánlott élelmiszereket, miután az akcióban részt vevő kollégákkal együtt közösen dobozokba csomagoltuk, elvigyük a rászoruló családoknak, gyerekeknek még december 24-e előtt.

Az adománygyűjtést sajtótájékoztatón jelentették be. Balról jobbra: Dr. Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár, Ternyák Edit, az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft. szóvivője, Nagy Réka műsorvezető, a jótékonysági esemény nagykövete, Gyene Piroska, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) elnöke, Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, Kiss-Pogány Tamás, az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője. Fotó: Mogyoróssy Márton/Miniszterelnöki Kabinetiroda

Ripost: Miben várják az adományozók segítségét?

N.R.: Bízom benne, hogy a dobozokban még több minden kap majd helyet. Fontos, hogy tartós élelmiszer: tészta, liszt, étolaj, kávé kerüljön bele, de azt hiszem, nem maradhat ki egy kis szaloncukor és bejgli sem, hiszen karácsony van. Eddig is kaptunk már felajánlást, de szeretnénk ha még többen jelentkeznének az adomany@emkp.hu email címre, vagy a 06-1-896-9222-es telefonszámon. Van még idő, mert az Élelmiszermentő Központ kollégái december 1-től 15-ig várják a felajánlásokat.

Ripost: Kiket szeretnétek megszólítani?

N.R.: Ezzel az akcióval most nem az emberekhez fordulunk segítségért, hanem a cégekhez, és ennek oka, hogy az Élelmiszermentő Központ célja, hogy segítse az élelmiszerkereskedelemben megmaradó élelmiszerek eljuttatását a rászorulóknak. A megmaradt élelmiszerek sokszor nem hulladékok, hiszen előfordul, hogy csak például megsérült a csomagolása, tehát tökéletesen alkalmas a fogyasztásra. Az adventi jótékonysági akcióval pedig még több céget szeretnének bevonni, hogy minél több értelmi fogyatékossággal élőhöz és családjukhoz jusson el egy kis segítség még karácsony előtt. Célunk, hogy jobbá, meghittebbé tegyük az értelmi fogyatékossággal élők és családjaik karácsonyát és egyben felhívjuk a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára.

Várják újabb cégek csatlakozását. Fotó: Élelmiszermentő Központ

 

 

Ezeket olvastad már?
Kiirtotta a családját egy férfi, majd magával is végzett - szívszorító részletek

Kiirtotta a családját egy férfi, majd magával is végzett - szívszorító részletek

„Szerető, gyengéd és gondoskodó volt” – 3 éves fiú hunyt el a horror traktorbalesetben

„Szerető, gyengéd és gondoskodó volt” – 3 éves fiú hunyt el a horror traktorbalesetben

Fehér ruhás hölgy kísért a kastélyban, többen is látni vélték

Fehér ruhás hölgy kísért a kastélyban, többen is látni vélték

Megint elvitték az ötös lottó főnyereményét, 200 millió volt a tét

Megint elvitték az ötös lottó főnyereményét, 200 millió volt a tét

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás