„A szokásos módon lefeküdtem, majd hat héttel később felébredtem a kómából a kórházban”





Közel egy évig volt rosszul, orvostól orvosig járt, míg rájöttek, mi a baja.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.12.12.
Módosítva: 2023.12.12.
cukorbetegség vizeletvizsgálat kóma

Amikor Jody Foster a szokásos módon lefeküdt, és hat héttel később felébredt a kórházban a kómából, kezdetben megkönnyebbülést érzett. Az orvosok akkor jöttek rá ugyanis, hogy 1-es típusú cukorbetegsége van.

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

Miután majdnem egy évig rosszul érezte magát, és többször is felkereste háziorvosát, végre megkapta a választ. A 44 éves Jody azt mondta: „Nem is tudtam, mennyit fog változni az életem attól a perctől kezdve.”

Az előző hónapokban Jody lefogyott, gyakran levertnek és fáradtnak érezte magát, látása pedig néha homályos volt – ez a cukorbetegség gyakori tünete. De ahelyett, hogy megfelelő diagnózist kapott volna, azt mondták neki, hogy étkezési zavara van, annak ellenére, hogy normálisan evett, és nem próbált fogyni. Szorongást diagnosztizáltak nála, és gyógyszert kapott, amit nem vett be.

Amikor visszatért a rendelőbe, és azt mondta, hogy gyakran szomjas, azt mondták neki, hogy ez a szorongásoldó gyógyszer mellékhatása – amelyet nem szedett. „Ez így ment egy ideig. Néha elmosódott volt a beszédem, és mindent elfelejtettem. Odáig jutottam, hogy azt gondoltam: „Megőrülök?”

Amellett, hogy pszichológiát tanult a Leedsi Egyetemen, részmunkaidőben dolgozott, és még a menedzseréhez is behívatták, aki azt gyanította, hogy Jody elmosódott beszédét és fáradtságát az alkohol okozta.

Egyik orvos sem végezte el a rutin vizeletvizsgálatot, amely kimutatta volna, hogy Jody 1-es típusú cukorbetegségben szenved, amelyet valószínűleg egy előző évi fertőzés váltott ki. Ehelyett annyira rosszul lett, hogy visszaköltözött a szüleihez. Valószínűleg ez a döntés mentette meg az életét, mert az első otthoni éjszakáján esett diabetikus kómába, és a következő hat hetet intenzív osztályon töltötte.

Amikor felébredt a kómából és elmondták neki, mi történt, megkönnyebbül. „Azt éreztem, hogy végre tudják, mi a bajom, hogy nincs étkezési zavarom és nem fogok megőrülni.”

Felírták számára az inzulint, és elmondták neki, hogyan adja be magának az injekciót, de egy év telt el, mire felkeresett egy cukorbeteg szakembert. Miután első kézből tanulta meg, milyen nehéz lehet a vércukorszint szabályozása, Jody megváltoztatta karrierterveit: ápolói diplomát kezdett, és diabétesz szakápolói minősítést kapott.

 





 





Ezeket olvastad már?
A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás