A nő azt hitte, hogy a gyomorgörcs a menstruáció miatt van, de végül megtervezte a temetését

Amikor a ciklusa után is fájni kezdett a hasa, a nő elment az orvoshoz, aki aggasztó diagnózist közölt.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.12.12.
Módosítva: 2023.12.12.
petefészek ciszta Faye Louis

Először azt hitte Faye Louise, hogy a menstruációja miatt görcsöl a hasa. Ám amikor a ciklus elmúltával sem csökkent a fájdalom, felkereste az orvosát. Ott olyan sokkoló diagnózist kapott, hogy elkezdte tervezni a temetését.

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

Szerencsére a sebészek meg tudták műteni és megmenteni az életét – de közben nyolc belső szervét elveszítette. Faye Louise Nyugat-Sussexből attól tartott, hogy a vakbelében kezdődő hihetetlenül ritka daganat megöli őt, és elkezdett intézkedni a temetéséről.

A 39 éves nőt néhány éve súlyos menstruációs görcsök kezdték el kínozni, amelyek a petefészke mindkét oldalán jelentkeztek. De aztán rájött, hogy máskor is fáj a hasa – azt mondta, hogy olyan érzés volt, mint egy éles, állandó szúrás, ezért úgy döntött, felkeresi a háziorvosát.

Eleinte az orvos azt hitte, székrekedése van, ezért hashajtót írt fel neki. De amikor nem enyhült a fájdalom, ultrahangra utalták be. Az idén márciusban végzett vizsgálat azt mutatta ki, hogy a repülési diszpécserként és modellként dolgozó Faye bal petefészkében 17 cm-es ciszta volt, amely már a gyomrába nőtt, és a hólyagba és a veséjébe nyomódott. Az orvosok azt mondták, hogy műtétre volt szüksége az eltávolításához.

A vizsgálatok azonban a vakbelén is duzzanatot mutattak ki, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy egy műtét során eltávolítják azokat, valamint a cisztát, hogy megakadályozzák a további problémákat. Míg a ciszta jóindulatú volt, a sebészek megállapították, hogy a vakbelében rákos daganat található.

A megsemmisült nő, aki 30 000 Instagram-követőjének dokumentálta a rákkal vívott harcát, így nyilatkozott: „A műtét előtt semmi jele nem volt ráknak. Úgy éreztem, a világom összeomlik. Elvesztettem anyámat a bélrák miatt évekkel ezelőtt, így az első gondolatom az volt, hogy a történelem ismétli önmagát. Gyakran voltak pánikrohamaim. Őszintén szólva életem legrosszabb napjai és hetei voltak. Nézegettem a temetési terveket, és azt mondtam a páromnak, Willnek, nem fogom megélni a 45. születésnapomat.”

A biopszia pseudomyxoma peritoneit (PMP) mutatott ki, amely általában a vakbélben, a petefészekben vagy a hólyagban kezdődik kis polipként. Feltételezések szerint egymillióból mindössze hármat érint ez az állapot. Sok betegnek nincsenek PMP tünetei, ami megnehezíti a diagnózist. A tünetek közé tartozik a hasi vagy kismedencei fájdalom, a teherbeesés nehézségei, a hasi duzzanat és puffadás, a székletürítési szokások megváltozása és az étvágytalanság. Végül átterjed a vakbél falán, és a hashártyára tapad. 

Múlt hónapban átesett a műtéten, és nyolc szervét távolították el, beleértve az epehólyagot, a lépet, a vakbelét, a vékonybelét (amit a vastagbeléhez kapcsoltak), a petefészkeket, a méhet, a máj egy részét, valamint a hashártyáját. Nagyon nehéznek bizonyult a felépülés, de élettársa, Will (30) végig segítette.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás