Számlagyárat üzemeltetett az Amnesty International igazgatójának testvére





Vig Mór lehet az a praxisától eltiltott ügyvéd, akivel szemben üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.



Megosztás
Szerző: Ripost
Létrehozva: 2023.11.30.
Módosítva: 2023.11.30.
NAV Amnesty International Magyarország adat dokumentum

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a napokban lecsapott egy számlagyár működtetőjére, egy praxisától eltiltott ügyvédre. A pénzügyőr nyomozók akciójáról videó készült, amelyet tegnap hozott nyilvánosságra a hatóság. A Mandiner információi szerint a felvételen szereplő ügyvéd nem más, mint Vig Mór, az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére.

Több száz milliós számlagyár: az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvérét tartóztathatták le (NAV)

A Mandiner információit alátámasztja, hogy a NAV közleménye szerint az ügyben letartóztatott férfi 37 éves, ami megfelel Vig Mór életkorának. De ami még ennél is beszédesebb, hogy az ügyvédi kamara nyilvántartásában Vig Mór neve mellett az a bejegyzés szerepel, hogy státusza törölt, ügyvédi igazolványa érvénytelen. A Mandinernek nem sikerült elérnie telefonon Vig Dávidot, így nem tudták megkérdezni tőle, hogy a szóban forgó férfi valóban az ő testvére-e.

Több tízezer euró készpénz foglaltak le a NAV munkatársai (NAV)

A számagyárról eddig annyit lehet tudni, hogy a praxisától eltiltott ügyvéd olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat. 

A pénzügyőr nyomozók két kábítószer- és pénzkereső szolgálati kutya segítségével 33 fővárosi helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékként dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint készpénzt.

A számlák mögött tényleges gazdasági tevékenység nem mutatkozott, a dokumentumok elszámolásának célja egyértelműen az adóelkerülés volt. A férfi irányítása alatt álló gazdasági társaság teljesítés nélküli számlákat fogadott be, számlákat állított ki, banki tranzakciókkal, valótlan nyilatkozatok benyújtásával manipulálta a pénzügyi ügyleteket.

A nyomozóhatóság üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetése és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a 37 éves férfi ellen. A bíróság a feltárt körülményeket megvizsgálva a letartóztatása mellett döntött. Amint azt fent már említettük, a rajtaütésekről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerda délután nyilvánosságra hozott egy hosszabb videót a közösségi médiában.

 

A felvételen az látszik, ahogy a NAV emberei három lakásnál, családi háznál jelennek meg, és adott esetben hangosbeszélőn szólítják fel az ott lakókat, hogy fegyvertelenül jöjjenek elő. A videó tanúsága szerint az akció során rengeteg bankjegy került elő.

Az egyik ingatlanban egy többszemélyes kanapéra rakták ki a pénzt a navosok: az egyik ülésrészen húszezresek sorakoznak, a másikon tízezeresek ugyanígy, mellettük néhány százas és kétszázas euróköteg.

Telefonok, adathordozók, számítógépek, iratkupacok úgyszintén láthatók a felvételen, ahogy járművek is, egyebek közt egy Porsche terepjáró, amit szintén átvizsgáltak a NAV emberei. Végül egy magasabb férfit autóba ültettek a nyomozók.





 





Ezeket olvastad már?
Így fúrná meg a jótékonysági sütivásárt egy vecsési lakos: a helyiek többsége egy emberként fogott össze

Így fúrná meg a jótékonysági sütivásárt egy vecsési lakos: a helyiek többsége egy emberként fogott össze

Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás