„Soha nem fogjuk feladni” – Agysérüléssel jött világra Csabika - Videó

Egy orvos rossz döntése miatt kell fogyatékkal leélnie az életét Csabikának.Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2023.11.18.
Csabika agysérülés fejlődés műhiba

Agysérüléssel született és valószínűleg ennyi is elég lenne ahhoz, hogy megértsék, de a pontos meghatározás ennél sokkal bonyolultabb. Az okát és a válaszokat a szülők évekig keresték, de semmilyen magyarázatot nem kaptak.

Fotó: Tények

Hosszú és kétségbeejtő időszak után, ami 20 évet ölel fel, jött a hideg zuhany: egy elhibázott döntés, egy orvosi műhiba örökre megpecsételte egy család életét.

Mi lesz vele, ha én már nem leszek? Nem tudok rá hiteles választ adni...” – tette fel élete legnehezebb kérdését a beteg fiú anyukája a Tények kamerája előtt.

Csabika a szülők első fiú gyermeke és nagyon várták az érkezését. A terhesség alatt minden rendben volt. A szülés is megindult, de a szülésorvos úgy döntött, hogy visszatartja a babát a fejletlenségére hivatkozva. A kisfiú megszületése nagyon kitolódott, végül pedig minden figyelmeztetés nélkül engedték haza anyukájával a kórházból. Mivel túl merevnek érezte a fiát az anyuka gyógytornászhoz vitte, ahol kiderült a baj: Csabika a terhesség alatt súlyosan megsérült.

„Én nem engedhettem meg magamnak, hogy összeomoljak, belebetegedjek. Az erőm viszont két helyről is van. Elsősorban Istentől, másrészről tőle” – árulta el az anyuka, aki a nap minden percében Csabikával foglalkozik. Emiatt azonban nem tud dolgozni és szűkös anyagi helyzetük nem teszi lehetővé, hogy teljeskörűen biztosítani tudja Csabika fejlődését elősegítő gyógytornákat.

Így tudsz segíteni: 

Számlatulajdonos: Lukács Csabáné Számlaszám: 11600006-00000000-14853399 Közlemény: "Adomány"

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás