Orbán Viktor is beszédet mond ma Budapesten, itt nézheted





A Fidesz újabb két évre választ elnököt és alelnököket. Elindult a közvetítés, itt nézheted élőben!



Megosztás
Szerző: WM
Létrehozva: 2023.11.18.
Módosítva: 2023.11.18.
Orbán Viktor pártelnök tisztújító kongresszus

Idén márciusban ünnepelték a Fidesz alapításának 35. évfordulóját, ma pedig a kormányzó párt jubileumi, 30. tisztújító kongresszusát tartják. Az elmúlt 35-ből 27 éven át Orbán Viktor vezette a pártot, ezzel pedig olyan ikonikus európai pártelnököket körözött le, mint Angela Merkel vagy Margaret Thatcher.

Idén 30. alkalommal rendezik meg a Fidesz tisztújító kongresszusát. 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta: a rendezvényen 1500–1800 küldött és legalább ugyanennyi vendég vesz részt. Hozzátette: a tisztújító kongresszuson megválasztják az elnököt, az alelnököket és a párt bizottságainak vezetőit, tagjait, ugyanakkor nem hoznak formális döntést a Fidesz–KDNP EP-listavezetőjéről.

A kommunikációs igazgató kiemelte, hogy a beszédeket a Fidesz szövetségeseinek nevében Semjén Zsolt, a KDNP elnöke kezdi, majd a határon túliak nevében Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke köszönti a kongresszust. A küldöttek ezután beszámolókat hallgathatnak meg: felszólal Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, házelnök, Kocsis Máté frakcióvezető, az európai parlamenti delegáció nevében pedig Deutsch Tamás. Eközben zajlik majd a szavazás, délután pedig ismét több beszéd elhangzik majd: miniszterek, az elnökség tagjai és több fideszes településvezető is felszólal.

A kongresszust Orbán Viktor miniszterelnök beszéde zárja.

A Fidesz legutóbbi, 2021-ben tartott tisztújító kongresszusán a küldöttek újabb két évre választották pártelnökké Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz alelnökeinek pedig Kósa Lajost, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Gál Kingát választották meg. Orbán Viktor két évvel ezelőtt úgy fogalmazott:

...ami eddig történt, csak bemelegítés volt. Jó, valóban sok minden történt, sok mindenbe belevágtunk, sok mindent elértünk. Oroszok ki, kommunisták el, csődből vissza, alkotmány be, IMF haza, rezsi le, migránsok kívül, határon túliak egybe, és ami a legfontosabb: szív fel! Valóban nem kevés, mégis úgy érzem, csak a kezdet, csak felkészülés volt az igazán nagy dolgokra, amelyek még várnak ránk...

Cikkünk frissül: a miniszterelnök beszéde élőben követhető lesz itt ebben a cikkben, amint élesítik a közvetítést, ide tesszük a linket!

 





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás