Meghosszabbította a kamatstopot a kormány

Uniós költségvetés, ukrán csatlakozás és kamatstop.Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2023.11.30.
Módosítva: 2023.11.30.
kormányinfó Ukrajna Gulyás Gergely EU

Szerdán 12 órás, maratoni ülést tartott a kormány. Az ott született döntésekről tartott Kormányinfót Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Fotó: Origo

 

Az EU előbb hajtsa végre a költségvetést

Az uniós költségvetéssel kapcsolatban Gulyás Gergely azt mondta, a bizottság úgy akarja módosítani a költségvetést, hogy azt még végre sem hajtotta. A kifizetések rendkívül alacsonyak, és rosszak azok a számok, amelyek az eddigi kifizetések arányát mutatják. Mindezek mellett jogellenesen tagadják meg a nekünk járó pénzek kifizetését.

 

A magyarok állást foglalhatnak Ukrajna ügyében

Még a bizottság szerint sem teljesítette a csatlakozási tárgyalások feltételeit Ukrajna – mondta Gulyás. Arra sincsenek számok, hogy mit jelentene Ukrajna csatlakozása. Magyarország egyik ügyben sem tud hozzájárulni a döntéshez. Közös döntések születnek az unióban, így ha egy tagállam véleménye eltér, akkor nem jön létre döntés. Gulyás Gergely szerint a magyar kormány a választópolgárokhoz fordult a már bemutatott kérdésben, így Ukrajna ügyében minden magyar állást foglalhat. 

 

Marad a kamatstop

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a jelenlegi kamatszint mellett megmarad a kamatstop. A kkv-k április 1-jéig élvezhetik a kamatstopot, ez 30 ezer vállalkozásnak segít. 2024. július 1-jéig marad a lakossági kamatstop – tette hozzá. Az utóbbi 350 ezer családon segített. A diákhitel kamattámogatása 2024. június 1-jéig marad. 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás