Kocsis Máté: Erősebb, védettebb és jobb országot hagyjunk magunk után, mint amilyent kaptuk

A politikus fontos dolgokat említett beszédében.Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2023.11.18.
Fidesz Kocsis Máté Fidesz Kongresszus

A cél az, hogy erősebb, védettebb és jobb országot hagyjunk magunk után, mint amilyent kaptuk - hangsúlyozta a Fidesz szombaton Budapesten tartott 30. kongresszusán Kocsis Máté, a párt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője. Beszéde elején a politikus gratulált a tavalyi országgyűlési választás eredményéhez, mondván, ott "Gyurcsány pártjának összes tagozatát, egyben, élükön egy megszállott politikai természetgyógyásszal, úgy elvertük, mint jég a határt".

KOCSIS Máté
Fotó: Koszticsák Szilárd

Ironikus megjegyzésekkel tűzdelt felszólalásában egyebek mellett megemlítette, a DK árnyékkormányának kezdeményezésére megalakult a mesterséges intelligencia csoportot, "nyilván a veleszületett híján", szerinte a momentumos politikusok felszólalásait már ilyen írja. Szavai szerint a Párbeszéd pedig nagyon nehéz időket él, a szavazóik száma "elérte a nullát, úgyhogy most itthon új gazdatestet keresnek a választásokra".

Az általa "a baloldal csődörpártjaként" említett DK-ról kijelentette, "Gyurcsány Ferenc emberei folytatták a főváros kirámolását", és "mindent megtettek Brüsszelben a hazájuk ellen", ám vicces dolgok mellett tettek veszélyeset is: külföldi milliárdosok pénzéből akartak kormányra kerülni, és máig nem tudni, "mit ígértek a dollárokért cserébe".

Ha a baloldal új gyakorlatát vennénk figyelembe, a szavazóhelyiségeket célszerűbb lenne egyenesen bankfiókokban, pénzváltóknál vagy ATM-ek mellett kialakítanunk - fogalmazott Kocsis Máté, hozzátéve, a "dollárbaloldal" tagjai "a magyar érdekeket rendre figyelmen kívül hagyják, a külföldi megrendeléseket rendre teljesítik a belpolitikában; na, ők tényleg úgy táncolnak, ahogy azt Soros és a brüsszeli elit elvárja, ahogy ők fütyülnek".

KOCSIS Máté
Fotó: Koszticsák Szilárd

Meg fogjuk védeni hazánk szuverenitását, fel fogunk lépni minden külföldi befolyásszerzési kísérlet ellen, ezért a vonatkozó törvényeket is módosítani fogjuk. Alaptörvényi garanciát kap Magyarország szuverenitásának védelme, a választáson induló valamennyi szervezetre ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd, nem lesz módja a baloldalnak választási trükközésre, és három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja majd a Büntető törvénykönyv, ha valaki külföldről fogad el pénzt a kampányához - közölte a frakcióvezető.

A tét ugyanis Magyarország szuverenitása, ami nem vicc és nem játlék - jelentette ki.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás