Hatalmas titok, kinek a fenyője lesz az ország karácsonyfája – Videó!





A Metropol utánajárt, miért hétpecsétes titok, hol nőtt a fa.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2023.11.16.
karácsonyfa adomány fenyőfa Budapest

Az Országgyűlés Sajtóirodája által közzétett közleményből már talán mindenki tudja, hogy megvan az ország idei, 2023-as karácsonyfája. Arról azonban eddig még senki nem számolt be, hogy mit kell tudni az ország karácsonyfáját adományozó családról.

A fenyőfa 24 méter magasra nőtt az elmúlt 40 év alatt Fotó: Országgyűlés Sajtóirodája/Parlament.hu

A Metropol utánajárt, kik adhatták az idei fenyőfát, melyből a feldíszítés után az ország karácsonyfája lesz a Kossuth Lajos téren, a Parlament előtt. Hatalmas titkolózás övezi ugyanis azt, hogy pontosan hol él a család és kik a tagjai.

A fenyőfa, amelyet 1983-ban ültetett tulajdonosa, 40 év alatt több mint 24 méteresre nőtt. Törzsének átmérője 80 centiméter, a súlya pedig több mint egy tonna.

A fenyőfa törzsének átmérője 80 centiméter Fotó: Országgyűlés Sajtóirodája/Parlament.hu

Ahogy eddig minden évben, már a 2023-as év elejétől küldték a fotókat az Országgyűlés Hivatalához, az ország különféle szegleteiből. Végül 17 fenyőfát néztek meg a helyszínen, melyek közül kiválasztották azt, amelyik a 2023-as évben az ország karácsonyfája lesz.

A kiválasztáskor a megfelelő nagyság és az arányos forma, a kellően dús lombozat mellett a szakembereknek olyan technikai szempontokat is figyelembe kellett venniük, mint a megközelíthetőség, az elektromos vezetékek közelsége, az emelődaru és a szállítójármű helyigénye, valamint az utaztatás viszontagságainak – kivágás, emelés, rögzítés – elviselése, azaz hogy a fa ugyanolyan állapotban érkezzen meg, mint amilyenben elindult.

Végül egy hajdúszoboszlói fenyőfára esett a választásuk, melynek címét, valamint az adományozó család nevét az ő védelmük miatt nem áll módunkban közölni. A Metropol azt is megtudta, hogy az Országgyűlés Sajtóirodája minden sajtóorgánum számára hangsúlyozza:

A felajánlók határozott kérése, hogy nem kívánnak a sajtóban megjelenni, nyilatkozni, címüket, elérhetőségüket nyilvánosságra hozni.

A fa kivágásának, szállításának módjáról és a felállítás, feldíszítés hozzávetőleges időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást, mint megtudtuk, egyelőre még szervezés alatt áll az esemény.





 





Ezeket olvastad már?
Dráma a XX. kerületben: valószínűleg vezetés közben lett rosszul a busszal ütköző sofőr

Dráma a XX. kerületben: valószínűleg vezetés közben lett rosszul a busszal ütköző sofőr

Megtörte a csendet Jakab Ferenc kollégája, aggasztó dologról ír

Megtörte a csendet Jakab Ferenc kollégája, aggasztó dologról ír

Egy ország rendült meg a gyásztól: 95. életévében meghalt a legendás színész

Egy ország rendült meg a gyásztól: 95. életévében meghalt a legendás színész

Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás