Fordulat az időjárásban, kiadták a figyelmeztetést a meteorológusok





Különösen az ország nyugati részét fenyegeti a veszély.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.11.02.
időjárás széllökés figyelmeztetés

Miközben Európa északi részeiről már havazásról érkezik jelentés, addig a Kárpát-medence fölé több hullámban melegebb és nedvesebb levegő érkezik. Ennek köszönhetően idehaza csütörtökön is, az ország nagy részén kellemes időre számíthatunk.

Fotó: Nagy Zoltán

Több órára kisüt a nap, csak a déli óráktól kezdődik nyugat felől ismét felhősödés. Kisebb eső éjszaka, reggel néhol nem zárható ki, de határozottabban majd csütörtök késő délutántól, estétől növekszik meg a csapadékhajlam.
A délies szél viszont már ma is megélénkül, főként az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Az óránként 70 kilométeres sebességet is várhatóan meghaladó széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat három legnyugatibb vármegyénkre elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Grafika: met.hu

A Köpönyeg orvosmeteorológusa szerint számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön nagyrészt 17 és 21 fok között várható, de az északi szélcsendes völgyekben több fokkal hűvösebb maradhat az idő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 6 és 12 fok között várható, de a szélcsendes, kevésbé felhős helyeken alacsonyabb értéket is mérhetünk.
 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás