Ezért élik át a poklok poklát a hétvégén a migrénesek





Zord arcát mutatja az időjárás a napokban, ráadásul nap mint nap azzal is meg kell küzdenünk, hogy hamar besötétedik. Mindez egy kettős hidegfronthatással megspékelve, igazi poklot jelent az arra hajlamosoknak.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2023.11.11.
front szél hidegfront borús idő Mentális betegség

A november melankolikus arcát mutatja: a hétvégén egy hidegfront érzékelteti hatását. A hideg és nedves időt a szél és a légnyomás ingadozás teszi még elviselhetetlenebbé, különösen azoknak, akik érzékenyek a fronthatásokra.

Stressed,Tired,Female,Student,Holding,Glasses,Feeling,Eye,Strain,Headache
Hétvégén sokat szenvedhetnek a frontérzékenyek. Fotó: Shutterstock

Az időjárásra érzékenyek a napokban panaszkodhatnak kínzó fejfájásra, ingerlékenységre, alvászavarra, de a kettős fronthatás olyan komolyabb panaszokat is előidézhet mint a vérnyomás ingadozása. A Meteo Klinika igazgatója Dr. Pintér Ferenc elmondta, hogy szombat folyamán hidegfronti kettős hatás várható, ami már második napja terheli a frontérzékenyek szervezetét. A meteogyógyász szerint egyre több a frontérzékeny ember, akiknek az időjárásváltozás a mentális állapotára is rányomja bélyegét. A szakember szerint ezeket a hatásokat nem tudjuk egyszerűen kivédeni, nincs "antifront" tabletta.

Ha rendszeresen mozgunk, sokat vagyunk a természetben, egészségesen étkezünk és kerüljük a stresszt, azaz a szervezetünk jó állapotban van, akkor jobban tudja tolerálni a frontérzékenységet

— fogalmazta meg a Ripostnak a szakember, aki azt hangsúlyozza, hogy a frontérzékenység nagyban függ az egyéni adottságoktól is.

TJ1937_2821
Sötét, borús, szeles idő várható. Fotó: Török János

Szombaton erősen felhős, borult, ködös időre számíthatunk a köpönyeg.hu előrejelzése szerint. A napközben 7 és 13 fok közötti hőmérsékletet az eső és a szél miatt hidegebbnek érzékelhetjük. Érdemes követni az előrejelzést, mert nem kizárt, hogy Magyarország legmagasabb pontján megjelenhetnek az első hópelyhek. Ha a Kékes éjjel fehérbe borul, bizakodhatunk benne, hogy vasárnap reggel még megcsodálhatjuk, hiszen a hétvége második napjára napsütést prognosztizálnak a szakemberek. Helyenként előfordulhat eső és többfelé élénk marad a szél, ám estére mérséklődik a légmozgás. Reggel 2, délután 10 fok várható.

 





 





Ezeket olvastad már?
Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás