"Ez a csavargó már a falu sztárja" – Kenguru garázdálkodik Tápióbicskén





Nagyon okos jószág lehet, mert hiába próbálják befogni, mindig kereket old.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2023.11.21.
Tápióbicske kenguru rejtély

Nem mindennapi problémájuk akadt a Pest vármegyei Tápióbicskén élőknek. A községben ugyanis már hónapok óta egy kenguru garázdálkodik. Többször megpróbálták már befogni az állatot, az viszont mindig túl jár az eszükön. A helyiek már az állatmentők segítségét kérték az állat befogásában.

Kenguru kóborol Tápióbicskén  Fotó: Olvasói

Bár a kengururól a legtöbb embernek elsőre rögtön Ausztrália jut eszébe, akad egy vakmerő kis kenguru, amely inkább Tápióbicskét választotta otthonának. Hogy hogyan is került az egzotikus állat egy Pest vármegyei erdőbe, egyelőre rejtély, ám az ott élők szerint szépen alkalmazkodott a magyar természeti és éghajlati viszonyokhoz. A kengurut először idén februárban látták a környező erdőben, ám most újra felbukkant a helyiek nagy örömére.

Ez a csavargó kenguru már a falu sztárja. Hozzánk gyakran bemerészkedik az udvarba, ott legel, illetve vizet is szoktam neki kirakni. 

– mondta el lapunknak egy lakó.

A kis betolakodó egyébként egy benett kenguru, amely Ausztrália délkeleti részén őshonos. Azonban könnyen alkalmazkodik a környezetéhez, csinál magának egy mélyedést vagy gödröt és a nyúlhoz vagy őzhöz hasonlóan képes akár a telet is átvészelni. Feltehetőleg valahonnan megszökött, de már annyira ráérzett a szabadság ízére, hogy nem szeretne újra fogságba kerülni, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy megnehezítse a "kenguru vadászok" feladatát.

Akadnak azért olyanok is, akik rettentően aggódnak a jószágért, ezért szeretnék, hogyha egy jobb helyre kerülne ahol vigyáznak rá és biztonságban van.

Mostanában egyre gyakrabban bemerészkedik a faluba is. Én értesítettem a Tetovált állatmentőket. Ez nem normális dolog, hogy csak így szabadon szaladgál szerencsétlen, neki is veszélyes, illetve az ott lakókra is veszélyt jelenthet. 

– írta a legnagyobb közösségi oldalon Lívia.

 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás