Elsírta magát a sofőr: halálra gázolt egy buszról leszálló, 12 éves kislányt

A kislány leszállt a buszról és át akart menni az úton, amikor halálra gázolták.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.11.05.
Módosítva: 2023.11.05.
lány furgon halálra gázolta

Egy 12 éves kislány meghalt, miután elgázolta egy kisteherautó. A diáklány iskola után leszállt a buszról, át akart kelni az úton, amikor megtörtént a baleset. A 35 éves sofőr a bíróságon zokogásban tört ki és bűnösnek vallotta magát.

gyertya, gyász,
Fotó: shutterstock

A 35 éves David Pursglove tavaly júniusban Mercedes furgonjával elütötte és megölte Lexi McDavidot. A mentők a helyszínre siettek, a katolikus gimnázium diákját pedig az Alder Hey Gyermekkórházba szállították, ahol nem sokkal később tragikusan meghalt. Pursglove visszafojtotta a könnyeit, amikor elsétált a lány összetört családja mellett a vádlottak padjához.

A Liverpool Echo beszámolt arról, hogy Angela Conlan ügyész szerint a térfigyelő kamerák felvételein Lexi a busz előtt szaladt, hogy átkeljen az úton, és „amint a második sávba lépett, elütötte egy furgon, amelyet a vádlott vezetett”. Amikor Pursglove-ot a rendőrség meghallgatta, azt mondta a rendőröknek, hogy úgy véli, 28 mérföld/órás sebességgel közlekedett. A bíróság azonban máshogy látja, a felvételek ugyanis azt mutatták, hogy akkoriban 46 és 49 mérföld/órás sebességgel haladt. Conlan asszony elmondta: „A vádlott megdöbbent, amikor közölték vele a sebességet.” Hozzátette, Pursglove 80 mérföld/órás sebességgel haladt röviddel a baleset előtt.

A lány családja is jelen volt a bíróságon. A 12 éves lányt „gyönyörű gyermeknek nevezték, akinek az egész élete előtte áll”. „Lexi, te voltál a világ legszeretetteljesebb, leggondosabb és legpörgősebb kislánya. Nem hiszem, hogy tudod, mennyire szerettünk, de ez az igazság, és a mai napig szeretünk téged. Minden szobát kivilágítottál, ahová bementél, pusztán a pimaszságoddal.”

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás