Terrortámadás Izraelben: „215-en itthon, biztonságban” – friss bejegyzés Szijjártó Pétertől





A Magyar Légierő két repülőgépe 215 embert hozott Magyarországra.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.10.09.
Módosítva: 2023.10.09.
Szijjártó Péter Izrael mentőakció terrortámadás

„Az Izraelben zajló fegyveres konfliktus során egyik legfontosabb feladatunk, hogy a veszélyben lévő magyar embereket minél előbb hazahozzuk” – írta Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter a szombat hajnali, Izraelt ért terrortámadás kapcsán. Szijjártó Péter közösségi oldalán adott tájékoztatása szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közös mentőakciója keretében a Magyar Légierő két repülőgépe 215 emberrel a fedélzetén elhagyta az izraeli légteret és biztonságos légtérben haladva megérkezett Magyarországra. 

Fotó: Mártonfai Dénes

A politikus megjegyezte: „mint minden esetben, most is csak akkor adunk tájékoztatást ilyen akciókról, amikor az abban érintettek már biztonságban vannak”. Szijjártó Péter hangsúlyozta, az idő előtt adott tájékoztatás ebben az esetben is magyar állampolgárok százainak életét veszélyeztette volna. 
„Köszönjük Izrael, Ciprus, Görögország, Törökország, Bulgária és Románia hatóságainak az együttműködést a repüléshez szükséges engedélyek gyors kiadásában.”
 – tette hozzá Szijjártó Péter, aki hétfő reggel képgalériával és a következő mondattal jelentette be a sikeres mentőakciót: „215-en itthon, biztonságban”

Legalább 700 izraeli halálos áldozata van a Gázai övezetet irányító Hamász iszlamista szervezet hét végén Izrael ellen indított támadásának, több mint 2100 sebesültről is tudni – jelentette hétfőn a The Jerusalem Post című izraeli újság hírportálja. Az izraeli hadsereg szóvivője azt közölte, a fegyveres erők válaszul támadást intéztek a Hamászhoz köthető gázai létesítmények ellen. Elmondta, a harcok jelenleg is mintegy nyolc, Gáza környéki területen zajlanak. Gázai egészségügyi források szerint az övezetben már több mint 400 halálos áldozata van az izraeli ellentámadásnak. A halottak között 20 gyerek van, illetve 200 sebesültről is tudni. A szombaton indított támadásban az Iszlám Dzsihád is részt vett. Mindkét szervezetet számos ország terrorszervezetként tartja számon. Izrael vasárnap hivatalosan is hadiállapotot jelentett be és zöld jelzést adott „a jelentősebb katonai műveletnek”.

A külgazdasági és külügyminiszter az Izraelben történt terrortámadás kapcsán az alábbi videóval jelentkezett még vasárnap:

 





 





Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás