Szentkirályi Alexandra: közös ügyünk az állatvédelem! - Videó!





A magyar kormány kiemelten kezeli az állatjólétet és az állatvédelmet - hangsúlyozta a kormányszóvivő szerdán az állatok világnapja alkalmából közzétett Facebook-bejegyzésében.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.04.
Állatok világnap kormány Szentkirályi Alexandra

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalára feltöltött videóban emlékeztetett: a kormány 2021 februárjában állatvédelmi online felmérést indított Közös ügyünk az állatvédelem címmel, amelynek során több mint negyedmillióan mondták el véleményüket. Hozzátette: a kabinet azóta több intézkedést is hozott az ügyben, így ivartalanítási programokat támogat több mint 500 millió forintos keretösszeggel, továbbá több mint 100 millió forinttal segítette az állatvédő civil szervezetek munkáját is.

20230523 budapest Szentkirályi Alexandra Éva magyar jogász, politikus. 2014 és 2019 között Budapest főpolgármester-helyettese, 2020-tól a hazai kommunikációért felelős kormánybiztos havran zoltan magyar nemzet
Fotó: Havran Zoltán

A kormányszóvivő kiemelte a Nemzeti Állatvédelmi Tanács megalakulását és azt is, hogy a hazai állatvédelem történetében először az Állatorvostudományi Egyetem kezdeményezésére állatvédelmi kódexet írtak alá állami, tudományos és civil szervezetek képviselői.

Emellett megjelent a kóbor állat rendelet, amely részletesen szabályozza az ebrendészeti telepek feladatkörét és ellenőrzését - folytatta. Az egyes büntetőjogi törvények módosításával szigorúbban büntetik az állatkínzást, továbbá az eltiltás az állattartástól bekerült a közigazgatási szankciók nyilvántartásába. Utóbbiba az állatvédelmi hatóság is betekinthet.

A videóban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos azt hangsúlyozta: a ma gyermeke a jövő állattartója, ezért szervezték meg idén is az Állatvédelmi Témahetet, amire már több mint 230 ezer gyermek regisztrált és 1800 oktatási intézmény kapcsolódott be.
"Akkor tudunk sikeresek lenni az állatvédelem területén, ha összefogunk" - tette hozzá a kormánybiztos, aki szerint fontos felhívni a figyelmet a felelős állattartásra.

 









Ezeket olvastad már?
Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás