Nyomozás zajlik Karácsony Gergely hajómutyija miatt





Hamarosan fény derülhet az igazságra.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.20.
Módosítva: 2023.10.20.
Karácsony Gergely nyomozás BKV főpolgármester pályázat

Miközben a főpolgármester folyamatosan áldozati szerepben, cinikus mosollyal az arcán hárít magáról mindent, addig itt az újabb ügy! Nyomozás indult a fővárosi hajótender ügyében, a rendőrség hivatali visszaélés és egyéb más bűncselekmények miatt már két gyanúsítottat kihallgatott. 

Karácsony Gergely Fotó: Máté Krisztián

Mint ismert még 2021-ben a főváros pályázatot írt ki a BKV-hajók üzemeltetésére. A Magyar Nemzet szerint a nyertes pályázó, a Magyar Kikötőfejlesztő és Hajózási Üzemeltető Zrt. nem megfelelő referenciákkal győzött a tenderen. Az üggyel kapcsolatban Karácsony Gergely főpolgármester korábban úgy fogalmazott: állnak minden vizsgálat elébe.

A vizsgálat lefolytatását egyébként a tenderen elbukott Rubin Group Kft. kérte, amely megelőzően vitarendezésben szerette volna elérni, hogy a BKV vizsgálja meg a cég által benyújtott referenciákat, és szabálytalanság esetén érvénytelenítse azokat. 

A Rubin Group Kft. 2021-ben benyújtott vitarendezési kérelmében felhívták az ajánlatkérő Budapesti Közlekedési Vállalat figyelmét arra, hogy az eset körülményeire való tekintettel súlyos jogsértés történhetett, ami adott esetben túlmutat a közbeszerzés szabályrendszerén is. A BKV akkor úgy fogalmazott: a legalacsonyabb érvényes ajánlatot benyújtó Magyar Kikötő Zrt. referenciájával kapcsolatban a BKV Zrt. külön felvilágosítást kért az ajánlattevőtől, amelyet az ajánlattevő határidőn belül megtett. 

Ami érdekes, hogy a Rubin Group Kft. hiába hívta fel a BKV figyelmét arra, hogy gond lehet az előzetesen benyújtott referenciákkal, a közlekedési cég gyorsan győztest hirdetett. A Közbeszerzési Döntőbizottság viszont a panasz nyomán elindította az eljárást.

A Budapesti Fidesz Facebook-oldalán reagált a most nyilvánosságra került legfrissebb fejlemények kapcsán. Íme: 

„Egyszer vajon vége lesz a Karácsony Gergelyék körüli mutyiknak? Korábban mi is többször szóltunk Karácsony Gergelynek, hogy az viccnek is rossz, hogy olyan vállalat győzött a BKV hajózási tenderén, amely cégnek még hajózási engedélye sincs. A pofátlanság csúcsa pedig az, hogy a budapestiek havonta négy-öt millió forintot költenek azokra a hajókra, amelyek már harmadik éve nem közlekednek menetrend szerint a Dunán, hanem egy kikötőben állnak. Kísértetiesen hasonlít ez az egész a szintén Karácsony Gergelyékhez köthető buszmutyihoz, ahol egy olyan céggel szerződtek, amelynek saját buszai sem voltak. Hol van az átláthatóság és a tiszta kéz, amire Karácsony Gergely olyan büszke?” 

Nem a hajótender volt az egyetlen vitatható kiírás a Karácsony Gergely főpolgármester vezette fővárosnál: a BKV használtbusz-bérlési pályázata során olyan céggel szerződtek, amelynek busza sem volt, ráadásul más vállalat tulajdonában lévő járművekkel pályázott. A CR-Facilities vállalkozást mind­össze hét nappal az ajánlattételi idő lejárta előtt jegyezték be. Ebben az ügyben is nyomozást rendelt el a rendőrség.

 





 





Ezeket olvastad már?
Karcolásokkal megúszta a horrorbalesetet a kisfiú, akiről egy kocsit emeltek le Óbudán

Karcolásokkal megúszta a horrorbalesetet a kisfiú, akiről egy kocsit emeltek le Óbudán

Sör és virsli helyett: így ünnepeltük régen a május elsejét – Retró galéria

Sör és virsli helyett: így ünnepeltük régen a május elsejét – Retró galéria

Azonnal betörték az ajtót: Hős debreceni tűzoltók mentették meg egy orvos életét

Azonnal betörték az ajtót: Hős debreceni tűzoltók mentették meg egy orvos életét

Nagy Márton az üzemanyagról: a háborús árakat le kell törni

Nagy Márton az üzemanyagról: a háborús árakat le kell törni

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás