„Meg akarok halni” – mondta a kisfiú, akinek „hangyák másznak a bőre alatt”





A kilencéves gyermeket először félrediagnosztizálták, a nem megfelelő betegségre adott gyógyszerek pedig csak tovább rontottak az állapotán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.10.03.
bőrbetegség viszketés gyermek hangya

Egy kilencéves kisfiú teljes gyógyulásáért küzdenek szülei, a gyermek egy ritka bőrbetegségben szenved, olyan, mintha hangyák százai lennének a bőre alatt.  A fiú teste állandóan viszket, gyakran ébred sebekkel. A northamptoni gyermeknél az ekcéma egy extrém formáját, a neurodermatitiszt diagnosztizálták. 

hőség kánikula forró autó kocsi gépjármű bezárt állat gyerek forróság illusztráció sablon
A gyermek hosszú küzdelem után elindult a gyógyulás útján. (Fotó: Pexels)

A betegséggel küzdők leginkább akkor viszketnek, amikor aludni próbálnak, vagy ha stresszesek, szoronganak - írja a Mirror. A gyermek gyakran ébren fekszik és sír, mert gyötrelmes fájdalomtól szenved, ami fizikailag is legyengíti. Egyszer annyira kétségbeesett a fájdalomtól, hogy azt mondta a szüleinek, "meg akarok halni". Ezután került a fiú egy németországi szakklinikára, ahol több hónapos kezelés után pozitív eredményeket értek el. 

Mint kiderült, korábban rossz diagnózist állítottak fel a betegnél, így sokáig nem is a megfelelő gyógyszerekkel próbálták ellátni. „Apa, olyan érzésem van, mintha hangyák százai másznának a bőröm alatt” – mondta apjának egy éjjel a szenvedő fiú. A kicsinél egyébként már csecsemőkorában is látszott, hogy baj van, már akkor vörös foltok jelentek meg az arcán, majd körülbelül egyéves korában ezek a foltok láthatóbbá váltak és terjedni kezdtek

Szülei elmondása szerint a fiú állapota már 40 százalékkal jobb, nemrégiben hazaengedték a kórházból, mindezeknek köszönhetően pedig a hangulata is sokat javult. Szigorú étrendet kell követnie és a kezeléseknek sincs még vége, de szülei szerint csodálatos a fejlődés. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás