Hol van még a karácsony? Már most Európa legnépszerűbb vására a pesti bazilika előtti forgatag





Még nincs is itt karácsonyi készülődés időszaka, de már most Európa legjobb karácsonyi vásárává választották a budapestit. Kürtöskalács, finom ételek, magával ragadó forgatag és mennyei illatok varázsolják el az idelátogatókat. Olyan sikeresen, hogy a magyar főváros ünnepi vására már évek óta a legjobbak között van.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.12.
karácsonyi vásár Budapest karácsonyi hangulat

Még meg sem el sem indult a karácsonyi szezon, de már most Európa legjobb karácsonyi vásárává választották a budapestit. A britek összeállították, hol lehet részt venni Európa-szerte az ünnepi hangulatot idéző hagyományos vásárokon, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján rangsorolták őket. Büszkeségünkre Oslo és Berlin mellett a budapesti is bekerült a legjobbak közé. Évről évre a világ minden tájáról érkeznek ide turisták, hogy részt vehessenek a budapesti karácsonyi forgatagban. Az angol turistáknak első helyen kínálják a bazilika előtti forgatagot meghitt hangulatával és a nyugat-európai vásárokhoz képest olcsó, de rendkívül széles kínálatával. 

 Betlehem, angyalkák, és hógömbök. Ugyan borsos áron, de mindent be lehet szerezni a karácsonyi vásárokon Fotó: Róka László

A karácsonyi vásárok hagyománya több mint hét évszázadra tekint vissza. Az elsőt Bécsben rendezték 1296-ban, I. Albrecht császár megadta a lehetőséget a bécsi kereskedőknek és boltosoknak, hogy egy decemberi vásárt tartsanak a város lakosságának. Azóta a világ minden pontján nagy hagyománya lett az adventi időszakban rendezett vásároknak.

20211121_Karacsonyi vasar_Vorosmarty_ter_Bazilika_02_KB_Metropol
Hatalmas a forgatag a Vörösmarty téren az ünnepi hangulatban Fotó: Keresztesi Balázs

A portékák választéka igen széles skálán mozog. A legnépszerűbb a hagyományos karácsonyi kürtöskalács, a rengeteg apró csecsebecse, és kézműves- különlegességek, amik  közül kedvükre válogathatnak az idelátogatók. Persze éhes és szomjas sem marad az ember, mert a finomságok széles tárháza található meg a vásárokon: lacikonyha, és forralt bor,  csak hogy a legnépszerűbbeket említsük. És persze a karácsonyi zene, és a finom illatok, ami elengedhetetlen tartozéka a tökéletes karácsonyi hangulatnak.
 





 





Ezeket olvastad már?
Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt PR-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás