Drámai fordulat Kozma Zsuzsa tragikus halálával kapcsolatban: megrázó részlet derült ki





Közleményt adott ki a Magyar Hegy- és Sportmászói Szövetség.



Megosztás
Szerző: B.V.
Létrehozva: 2023.10.01.
baleset részlet túra

Mint ahogy azt korábban is írtuk, Kozma Zsuzsanna fitneszedző hétfőn életét vesztette Jordániában. Az 53 éves nő kirándulás során megcsúszott egy sziklán, majd a mélybe zuhant. A tragédia előtt értetlenül álltak barátai. Halálával kapcsolatban most kiderült: elkerülhető lett volna, ha profi segítséggel mászik. Az üggyel kapcsolatban az MHOK, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség adott ki közleményt, melyben leírják: a túravezetőnek nem volt szakképesítése. 

gyertya, gyász, meghalt, elhunyt, halott, mécses,
Egy ország gyászolja Zsuzsát Fotó: Pixabay.com

Hozzátették, a vezető által szervezett túrán korábban is történt a mostanihoz nagyon hasonló szintén tragikus kimenetelű baleset. Álláspontuk szerint mindkét baleset elkerülhető lett volna, amennyiben a túrákat egy kompetens, képzettséggel és jogosultsággal rendelkező szakember vezeti. 

Az ügyben érintett férfi a Facebook oldalán a következőt posztolta Zsuzsa halálát követően: 

Nehezen találjuk a szavakat! Órák választanak el és hazaindul a gép Jordániából. Elindultunk, hogy élményekkel tele érjünk haza, álmaink utazás váljon valóra. Sajnos ez a repülő Zsuzsa nélkül indul vissza.

 - kezdi írásában, majd részletezi mi is történt azon a tragikus napon. Leírja, hogy csoportosan másztak a fennsíkra, hogy együtt nézzék a naplementét, ám a fitneszedző eltávolodott tőlük, egy másik sziklaformátumra kapaszkodott fel. 

A visszaút során a sziklaformátumról lemászva érhette a baleset, nem láttuk pontosan, de mintha csak egy kézzel támaszkodott volna a sziklafalnál. Valószínűsíthető, hogy egyensúlyát vesztette, megbotlott és nem tudott korrigálni. A sikítást hallottuk, azonnal abba az irányba fordultunk,, néhányan láttuk a mozdulatait de a fennsík terep adottságai miatt nem volt követhető mi történt vele. Volt aki szaladt hogy lássa hogy van, volt aki összeesett, más mozdulni sem tudott. Azonnal tárcsáztuk a 911-et., de mire a mentők helyszínre érték már nem tudtak segíteni.

 - közölte a nyilvánossággal az eset pontos történését.





 





Ezeket olvastad már?
Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás