„A rendőrséget kicselezhette, de a jó szándékú embereket nem tudta” – A helyiek buktatták le a traktortolvajt Bátaapátin





A közösségi média, illetve segítőkész emberek sokaságának támogatásával sikerült megtalálni egy ellopott traktort, és lebuktatni annak tolvajait Tolna vármegyében.



Megosztás
Szerző: Julius K.
Létrehozva: 2023.10.24.
Módosítva: 2023.10.24.
traktor tolvaj segítség lopás

Ismét bebizonyosodott, hogy a magyar emberek szíve a helyén van és ha szükséges, össze tudnak fogni egy jó ügy érdekében. Ezúttal nem egy beteg gyermeknek, hanem egy meglopott felnőttnek segítettek. Csáki János posztolt arról október 16-án, hogy elloptak egy MTZ-50-es traktort (2 és fél millió forintos érték) Véménd határából és magas jutalom jár a megtalálónak. Néhány nappal később elő is került a gépcsoda egy 30 kilométerrel odébb lévő településről.

A tolvajok megpróbálták elrejteni a lopott traktort, de nem sikerült nekik Fotó: olvasói

Sárközi Ferenc vállalkozásában használták a traktor, ami Varga Zoltán tulajdona. Sárközi Ferenc ingatlanján végeztek munkákat a mezőgazdasági géppel, ettől nem messze tároltak a járművet. A vállalkozó maga mesélte el a Metropolnak a nem mindennapi történetet.

A traktort fakitermelési munkákhoz használjuk, mélyen az erdőben tároltuk, alig tudott a hollétéről valaki, így mikor jelezték nekem, hogy ellopták, tudtam, hogy valaki olyan lehet, akit ismerek

– idézte fel a történteket a vállalkozó, aki elmondta, hogy a rendőrségen azonnal jelentették az esetet és Facebookra ekkor került ki a poszt.

„A rendőrök azt mondták, hogy még sosem hallottak ilyenről, és én magam sem eddig, hogy valaki traktort lopna. A zsaruk hiába nézték át a helyszín közelében lévő térfigyelő kamerákat, azon nyoma sem volt az MTZ-nek. Később jöttünk rá, hogy ez hogyan fordulhatott elő” – fejtette ki a vállalkozó, aki azt is elárulta nekünk, hogy rengetegen megosztották a Facebook- posztjukat, míg egyszer csak képeket kapott a traktorjáról.

Elkezdték szétszedni a lopott traktort a tolvajok, de így is felismerték a járművet Fotó: olvasói

Elkezdték szétszedni és le is takarták, hogy ne legyen felismerhető, de elsőre láttam, hogy ez az enyém. Értesítettünk a rendőrséget, akik kimentek a helyszínre Bátaapátiba és elfogták a tolvajt és a rablás értelmi szerzőjét L. Róbertet is, aki az erdészet munkatársa. Az erdőn és különféle műutakon keresztül vitték el a traktort, ezért nem volt róla sehol felvétel, nyom. A rendőrséget kicselezhette, de a jó szándékú embereket nem tudta

 – fogalmazott az előkerült jármű tulajdonosa, aki külön megjegyezte, hogy rendkívül hálás minden segítségért és jó érzéssel tölti el a szívét, hogy ennyi rendes ember van napjainkban is.





 





Ezeket olvastad már?
Nincs menekvés: az egész országra lecsap a hidegfront, sokaknál ilyen tüneteket okoz

Nincs menekvés: az egész országra lecsap a hidegfront, sokaknál ilyen tüneteket okoz

Ukrán tábornok: Ezt a háborút csak szerződésekkel lehet lezárni

Ukrán tábornok: Ezt a háborút csak szerződésekkel lehet lezárni

Ketten meghaltak, legalább 10-en megsérültek egy kórházi ámokfutás során

Ketten meghaltak, legalább 10-en megsérültek egy kórházi ámokfutás során

„Hajókázás, miegymás...” – Lányokat keresett a nyaralásához Magyar Péter polgármesterjelöltje

„Hajókázás, miegymás...” – Lányokat keresett a nyaralásához Magyar Péter polgármesterjelöltje

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás