Másodszor született meg a magyar anya és kisfia: túlélte az egyéves baba, hogy átment az autójukon egy kamion





Hatalmas baleset történt egy magyar családdal Ausztriában. Több mint csoda, hogy anya és gyermeke életben maradtak az ütközés után.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.27.
autó főút baleset kamion

Innsbruck és Kufstein között, egy csendes kis faluban, Radfeldben egy cég parkolójában ült be autójába a 38 éves magyar anya és egyéves kisfia. A szülő a már újnak nem mondható Citroën Picasso ajtaját gondosan bezárta, rögzítette a bébiülést, beleültette és bekötötte egyéves kicsijét, majd beindította a motort. A falut a B171-es út szeli ketté, ez a nagy forgalmú főút visz a közeli Innsbruckba. Az édesanya a parkolóból balra akart kanyarodni a főútra. Este negyed hat volt, már erősen szürkült.

Radfeld,, magyar család balesete
A főút radfeldi szakasza – Fotó: Google Maps 

Rettenetes robaj hallatszott

Körülnézett, gázt adott, majd már csak egy hatalmas csattanást hallott, amit éles, szűnni nem akaró dudaszó előzött meg. Az autóba egy kamion rohant bele. A Citroën bal elejét találta el, ott, ahol a vezető ül. Az autó a csattanás erejétől nagy sebességgel megpördült, majd egy út menti betonfalnak vágódott. A teherautó valósággal átgázolt a magyarok autóján.

Mindez néhány másodperc alatt lejátszódott, a karambol fémes zaját hamar felváltotta a baljós, néma csend. Az autó motorháztetejének maradványai felett a hűtővíz gőze kavargott.

A szemtanúk szerint rögtön több autó is megállt, és az összetört kasztniból kiszállni próbáló édesanyának akart segíteni. Eközben vették észre a kisfiút, akit a gyerekülés védett meg.

A mentők kórházba szállították az édesanyát és gyermekét – Fotó: Pixabay / Illusztráció

Sokkot kapott a sofőr

Mire a mentők kiérkeztek, már mindketten kiszabadultak a totálkáros Citroën fogságából. Anyát és babáját a kufsteini kórházba vitték, állapotukról egyelőre nincs hír.

A kamion vezetője is a segítők között volt, de mire a helyszínelők is megjöttek, már sokkos állapotban találták, a történteket is csak nagy nehezen tudta felidézni

– állítják a szemtanúk, akik szerint csak a gondviselésnek köszönhető, hogy a magyar család életben maradt az óriási csattanás után.

A rendőrség még vizsgálja, hogy ki lehet a hibás.

Az összetört autóról a fotót itt nézheti meg.

Itt is a gyerekülés mentett életet

Hatalmas sebességgel, fékezés nélkül szakította át egy lajosmizsei ház kapuját a részegen vezető édesapa. A kocsi végigszáguldott az udvaron, majd a kertben egy álló autónak csapódott. Az elképesztő balesetet a ház biztonsági kamerája rögzítette. A vele utazó hároméves csöppség életét a gyermekülés mentette meg. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás