A világvége közeleg: a tudósok bejelentették, mikor hal ki az emberiség





A tudósok egy szuperszámítógép eredményei alapján megjósolták, mikor jön el a világvége.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.26.
hőség világvége Armageddon szuperkontinens

Felfedték azt a dátumot, amikor itt a világvége és minden ember megszűnik a Földön létezni – valamint az Armageddon megállításának egyetlen módjára is fény derült.

hőségriadó, hőség, Nap, napsütés, nyár, meleg, fülledt, pokoli,
A világvégét a hihetetlen forróság hozza el – Fotó: Pexels.com

A Bristoli Egyetem tudósai egy komor jelentést állítottak össze, amely azt számolja ki, hogy pontosan mikor pusztulnak el az emberek. Bár ez nem fog megtörténni egyhamar – sőt, 250 millió év múlva –, most baljós figyelmeztetést adtak ki.

A vezető szerző, dr. Alexander Farnsworth, a Bristoli Egyetem tudományos főmunkatársa azt állította, hogy az embereket elpusztítja a folyamatosan növekvő hőmérséklet és a szélsőséges hőség. A hőség azonban elősegíti a szuperkontinens kialakulását, valamint a „gyakori vulkánkitöréseket”.

Dr. Farnsworth azt mondta: „A távoli jövő kilátásai nagyon borúsnak tűnnek. A szén-dioxid-szint a jelenlegi duplája lehet. Mivel a Nap várhatóan körülbelül 2,5%-kal több sugárzást bocsát ki, és a szuperkontinens elsősorban a forró, párás trópusokon található, a bolygó nagy része 40 és 70 °C közötti hőmérséklettel nézhet szembe.”

„Az újonnan kialakult szuperkontinens gyakorlatilag háromszoros csapást hozna létre, amely magában foglalja a kontinentális hatást, a melegebb napsütést és a légkörben lévő több CO2-t, ami a bolygó nagy részének növekvő hőjét eredményezné. Az eredmény egy többnyire ellenséges környezet, amely nélkülözi az emlősök számára a táplálékot és a vízforrást.”

„A 40 és 50 fok közötti hőmérséklet lenne az alap, és a még nagyobb napi szélsőségek, valamint a magas páratartalom végső soron megpecsételné a sorsunkat. Az emberek – sok más fajjal együtt – kihalnak, mivel képtelenek a verejtéken keresztül leadni ezt a hőt, lehűtve a testüket.”

De van egy módja annak, hogy megállítsuk – a fosszilis tüzelőanyagok használatának megszüntetésével. A jelentésben részt vevő másik professzor, Benjamin Mills a Leedsi Egyetemről azt állította, hogy a fosszilis tüzelőanyagok használatának növelése felgyorsítja az emberiség végét a Földön, ami „sokkal hamarabb” következhet be.

A tanulmányt az első szuperszámítógépes klímamodellek segítségével számították ki annak bemutatására, hogy az éghajlati szélsőségek drámaian felerősödnek, amikor a világ kontinensei végül egy forró, száraz és nagyrészt lakhatatlan szuperkontinenst alkotnak.





 





Ezeket olvastad már?
Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás