RETRO RÁDIÓ

Novák Katalin Elon Muskkal találkozott – Fotó!

Novák Katalin köztársasági elnök a nyugati világot érintő demográfiai válságról és lehetséges megoldásairól is tárgyalt a Tesla alapító-vezérigazgatójával, Elon Muskkal az autógyártó közelmúltban átadott központjában, Austinban.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.26.
Módosítva: 2023.09.26.
találkozó Elon Musk Novák Katalin

„Elon Musk végül nem tudott eljönni a budapesti demográfiai csúcsra. Most pótoltuk a találkozót” – írta közösségi oldalán Novák Katalin, miután Elon Musk amerikai–dél-afrikai milliárdossal, a Tesla és a SpaceX tulajdonosával találkozott. 

Bejegyzésében a köztársasági elnök egy fotót is megosztott a találkozóról, és azt írta, holnap még több részletet elárul. 

A köztársasági elnök a nyugati világot érintő demográfiai válságról és lehetséges megoldásairól is tárgyalt Elon Muskkal.

Az üzletember egyik kisfiával fogadta a magyar államfőt, akivel négyszemközti megbeszélést folytatott.

Az államfő a találkozó első perceiben kifejtette, hogy a klímaváltozás megoldandó problémája mellett a demográfiai válságra kevesebb figyelem vetül.

A találkozó után Elon Musk, aki az X tulajdonosa is, szintén posztolt. Bejegyzésében azt írta:

A gyerekvállalás megmenti a világot

Musk ráadásul be is követte a köztársasági elnököt az X-en, majd megosztotta Novák Katalin bejegyzését, amelyhez azt írta: 

Remek találkozót folytattam Magyarország köztársasági elnökével a népesedési válságról!

Elon Musk a közelmúltban egyébként többször fejtette ki véleményét a világ előtt álló népesedési kihívásokkal kapcsolatban, és úgy fogalmazott, hogy a demográfiai hanyatlás súlyosabb probléma, mint a klímaválság. A világ leggazdagabb embere, a többi között a Tesla autógyár és a SpaceX űripari vállalkozás tulajdonosa a közelmúltban a világ több másik állami vezetőjével is találkozott, köztük Emmanuel Macron francia elnökkel és Georgia Meloni olasz miniszterelnökkel.

Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója a közmédiának elmondta, hogy a magyar államfő egyesült államokbeli látogatásának egyik kiemelt célja, hogy olyanokkal találkozzon, akik szövetségesek a népesedési problémák megoldását célzó lépésekhez. Ebbe a sorba illeszkedik a megbeszélés Elon Muskkal, valamint korábban Texas állam kormányzójával, Greg Abbott-tal és a Greg Gianfortéval, Montana állam kormányzójával tartott találkozó – hangsúlyozta a kommunikációs igazgató. 

A köztársasági elnök hivatalos látogatása kedden Utah állam fővárosában zárul, ahol Novák Katalin Spencer Cox kormányzóval szintén egyeztet a demográfiai kérdésekről is.

Novák Katalin köztársasági elnök az X-en (korábban Twitter) írt Elon Musk bejegyzése alá, amelyben a világ leggazdagabb embere megosztotta Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjúját.

Elon Musk nagyon érdekesnek találta az Orbán Viktorral készített interjút (Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher)

Mint arról többször is beszámoltunk, két év után készített újabb interjút Tucker Carlson amerikai konzervatív véleményvezér Orbán Viktorral. A mintegy félórás videóban háborúról, Oroszországról és Ukrajnáról, az Egyesült Államokról, illetve a magyar nemzet küldetéséről is szó esett. Orbán Viktor többek között kifejtette, hogy az orosz–ukrán háború megoldásának kulcsa Amerika kezében van, vagyis ha az USA békét akarna, akkor már „másnap reggel” béke lehetne. 

Orbán Viktor szavai komoly visszhangot váltottak ki, nem kisebb személyiség, mint az X (korábban Twitter) platform tulajdonosa, Elon Musk is megosztotta az interjút.

Nagyon érdekes. Magyarország komoly erőfeszítéseket tesz, hogy kezelje a születési ráta problémáját

− írta a videóhoz Musk.

A poszt alá számtalan komment érkezett, az egyik éppen Novák Katalintól. A magyar köztársasági elnök egyetértett Musk állításával, egyúttal pedig meghívta a Budapesten megrendezendő Demográfiai Csúcstalálkozóra, „a családtámogató erők legnagyobb nemzetközi találkozójára, amelyen számos államfő, miniszterelnök és influenszer is részt vesz majd”.

Itt majd többet megtudhat a magyar családtámogatás rendszeréről. Szeretettel várjuk Budapesten

– üzente Novák Katalin. Az amerikai üzletember azonban egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott Magyarországra jönni. Ezért találkoztak most az Amerikai Egyesült Államokban.

 

 

 

Ezeket olvastad már?
Anya az ilyen? Aszfaltba verte 3 éves fia fejét, meghalt az ártatlan gyermek

Anya az ilyen? Aszfaltba verte 3 éves fia fejét, meghalt az ártatlan gyermek

Iszonyú vérontás: így kerülte el a bíróságot a kisgyermekes család hóhérja

Iszonyú vérontás: így kerülte el a bíróságot a kisgyermekes család hóhérja

„Vér borított mindent” – Gyalogos lábán hajtott át a busz Csepelen

„Vér borított mindent” – Gyalogos lábán hajtott át a busz Csepelen

„Már csak egy barátnőre vágyom” – Fél a metróban, de nyitott a szerelemre a transzplantált TikTok-sztár

„Már csak egy barátnőre vágyom” – Fél a metróban, de nyitott a szerelemre a transzplantált TikTok-sztár

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás