Igazi hős: a 15 éves Jakab mentette meg a solymári nyugdíjas életét





A fiú nem habozott, azonnal megkezdte Józsi bácsi újraélesztését.



Megosztás
Szerző: BT.
Létrehozva: 2023.09.28.
harc élet segítség

Egy ország hőse lett az a mindössze 15 éves kamasz, akinek egy 70 éves férfi köszönheti az életét. A nyugdíjas éppen Solymáron sétált, amikor egyik pillanatról a másikra eszméletlenül esett össze. 

A 15 éves Jakab késlekedés nélkül megkezdte Józsi bácsi újraélesztését Fotó: OMSZ (illusztráció)

Szerencséjére azonban arra járt a fiatal gimnazista, aki azonnal a férfi segítségére sietett. A baj nagy volt, az idős férfi már nem lélegzett:

A fiatal megpróbálta megszólítani a beteg, aki nem reagált, így az mentőt hívott. Mentésirányító bajtársunk utasításai szerint megvizsgálta az ismeretlen férfit, aki már nem lélegzett, így a telefonos instrukciók alapján megkezdte az újraélesztést

 – írta posztjában az Országos Mentőszolgálat. Nemsokára egy idősebb gyalogos is észrevette az életmentő elképesztő harcát, és a hős tini segítségére sietett: 

Elrohant a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért, amit használtak is, és egymást váltva küzdöttek tovább a beteg életéért

 – tették hozzá. Perceken belül a mentősök is megérkeztek, akik már emelt szinten folytatták a küzdelmet, ami a bátor fiúnak és idős társának köszönhetőn sikerrel zárult: a férfit stabil állapotban szállították kórházba. 

A 15 éves Jakabot azóta nemcsak a település, hanem a fél ország hősként ünnepli lélekjelenlétéért. Gimnáziuma is büszke a srácra:

A fiatal diák iskolánk tanulója, nagyon büszkék vagyunk rá!

 – írta a mentősök posztja alá az Alternatív Közgazdasági Gimnázium. Nem vitás, hogy a fiatal példamutató viselkedése mindenkit lenyűgözött, sokak szerint a megmentett férfi, József neki köszönheti az életét: 

Nagyon drukkolunk Józsinak, hogy felépüljön. Az biztos, hogy a fiú nélkül nem sikerült volna megmenteni. Az a fiatal srác egy egész országnak példát mutatott a tettével, nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ilyen emberek élnek nálunk

 – mondták a helyiek.

 





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás