Hős vizsla ártalmatlanította a XIII. kerületében lövöldöző ámokfutót – Videó!





Egy négylábú fogta el azt a budapesti ámokfutót, aki nappal, a nyílt utcán lövöldözött.



Megosztás
Szerző: B.V.
Létrehozva: 2023.09.07.
Budapest lövés gázpisztoly kutya

Hétfő délután egy 23 éves férfi gázpisztollyal lövést adott le Budapest XIII. kerületében, a Katona József utcán, két parkoló autó között. 

Szimat kutya volt a hétfői nap hőse Fotó: TV2 Mokka

Körmendi Gábor újságíró és kutyája, Szimat ekkor épp egy közeli kávézóban voltak. Hallották a dörrenést, majd pár perccel később egy zavart állapotú férfi be is tért arra a helyre, ahol ők voltak. A vizsla egyből odament hozzá, mert orra nagyon jól működött: egy másodperc alatt megérezte, hogy kolbász van a lövöldöző táskájában.

Mikor Gábor és az elkövető beszélgetni kezdtek róla, hogy a hús a férfi boxer típusú kutyájáé lesz, észrevette, hogy a zsebében valami furcsa tárgy van, sőt kívülről is elkezdtek neki mutogatni, hogy vigyázzon. 

Nagyon zavartnak tűnt. Elmondta a pultosnak, hogy azért olyan dühös, mert összeveszett az apjával

 – mesélte az újságíró. Miután ők kijöttek a kávézóból látta, hogy az utcán az emberek fogdossák a töltényt, ezután hívta a rendőröket.

A szorult helyzet ezután jött, melynek megmentője Szimat volt, a vizsla. A tettes időközben a kávézóból elment a kocsmába, ahonnan szintén hamar távozott és elindult a Westend felé. Gábor ekkor fogta magát, és egy másik járókelővel együtt odament a férfihoz, hogy szóval tartsa, míg kiérkeznek az egységek. 

Piaci alkut kezdtem el kötni vele a kolbász iránt, ami Szimatnak egyre jobban tetszett. Folyamatosan a táskát szagolgatta. Nem volt bennem félelemérzet, mert attól függetlenül, hogy zavart volt és pisztoly volt nála, ha lőni akart volna, már megtette volna

 – nyilatkozta a Mokka reggeli adásában a hős kutya bátor gazdája. 

Tapasztalatai alapján tudta, milyen kérdéseket kell feltegyen neki, hogy ott tudja tartani, és ez sikerült is neki. A rendőrök egy idő múlva megérkeztek, és a lövöldöző az első felszólításra megadta magát. 

Szimatnak, a hős kutyusnak tette után másnap egy XIII. kerületi, újlipótvárosi hentes lecsókolbászt küldött, mivel a négylábú a hőn vágyott darabot a tettestől nem kaphatta meg. A rendőrök azt elvitték, mint bizonyítékot. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás