Ezért akart robbantani egy budapesti bíróság épületénél egy férfi: „Tenni fiam börtönbe ártatlanul, ezért robbantani bombát...”





Színlelt akcentussal fenyegetőzött egy férfi, akit a rendőrök 72 órán belül elfogtak.



Megosztás
Szerző: PT
Létrehozva: 2023.09.14.
Módosítva: 2023.09.14.
fenyegetőzés robbanás Budapest bíróság

A történtekről a police.hu oldalán számoltak be. Mint írták, az egyik fővárosi bírósági épületben dolgozó ügyintéző 2023. szeptember 13-án 8 óra 33 perckor fogadott egy hívást. A telefonáló nem eresztette bő lére mondandóját, bemutatkozás nélkül rögtön a tárgyra tért, és színlelt akcentussal, egy mondattal lerendezte a beszélgetést. A férfi azzal fenyegetőzött, hogy fel fogja robbantani a bíróság épületét, ahol állítása szerint fiára börtönbüntetést szabtak ki. 

Fotó: Pexels (illusztráció)

A BRFK közveszéllyel fenyegetés miatt indított nyomozást, majd rövid időn belül azonosította annak a számnak az előfizetőjét, melyről a hívást kezdeményezték. Kiderült, hogy a készülékről a szám tulajdonosának a sógora, M. Kálmán telefonált be a bíróságra. A férfit a belvárosi rendőrök 72 órával később elfogták, és közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A kihallgatás során is kiderült, hogy M. Kálmán gyermeke ellen nem szabott ki a bíróság szabadságvesztést, sőt eljárás sem folyt vele szemben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói M. Kálmánt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – írták az oldalon.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás