Napok óta keresik: munka közben tűnt el a Tiszában János





A férfi munkavégzés közben tűnt el a vízben.



Megosztás
Szerző: V.S.
Létrehozva: 2023.08.15.
elmerült Tisza kutatás munka keresés

Szirénák hangja zavarta meg a kellemes délutáni csendet Tiszafüreden, augusztus 11-én kora délután, miután egy középkorú férfi egy rejtélyes baleset során egyszer csak eltűnt a veszélyes folyóban. Az eset szemtanúi azonnal riasztották az ilyenkor szükséges hatóságokat, szerveket, aminek köszönhetően gyorsan mentők, tűzoltók és rendőrök lepték el a baleset helyszínét. A szakemberek azonnal munkához láttak és bár a férfit extra gyorsasággal keresni kezdték, sem a vízben, sem pedig a szárazföldön nem találták nyomát. 

B. János dolgozott, amikor a vízbe esett. Azóta is keresik – Fotó: Pexels (illusztráció)

Úgy tudjuk, hogy az 52 éves B. János nem szórakozni érkezett a vízpartra, hanem éppen a munkáját végezte, amikor valahogyan munkavégzés közben a Tiszába zuhant és a víz alá került. Nem sokkal később már egy kibővült csapat eredt a nyomába: a rendőrök, a mentők és a tűzoltók mellé speciális keresőcsapatok is csatlakoztak, akik azóta is búváregységekkel és csónakos csapatokkal egészítették ki a munkát.

A Miskolci Spider Mentőcsoporttal, a Hajdú Speciális Mentőkkel, és az Agria Mentőcsoporttal közösen kerestük azt a férfit, aki két napja munkavégzés közben esett a Tiszába. Csoportunk búvárai átkutatták azokat az uszadékokat, amelyek a baleset kapcsán szóba kerültek. Az eltűnt nem volt az átkutatott helyeken

– fogalmazott a bejegyzésében az Életjel Munkacsoport munkatársa, akik a többi kutatóval együtt minden erejükkel és tudásukkal igyekeznek János nyomára bukkanni. 

Mivel az eset a délutáni órákban történt, így többen is észlelték a történteket:

Nagyon sokan érkeztek, én láttam rendőrt is, meg tűzoltókat is. Gondoltuk, hogy ha arra mennek, akkor valami baj történt. Nemcsak aznap, hanem másnap is keresték, több búvár is megindult, miközben több csónak is haladt a vízen

– idézte fel a látottakat egy helybeli nő. 

Így a tragikus sorsú dolgozó után azóta is folyik a kutatás, a csapatok hatalmas erőkkel keresik, úgy tudjuk, hogy jelen pillanatban is, azonban még nem bukkantak a nyomára. A környéken nem ez az első ilyen tragédia, júliusban is történt már hasonló eset: mint arról a Metropol is írt, akkor a tiszafüredi szabadstrandon tűnt el a vízben egy mindössze 28 éves férfi. Tibor a barátaival ment el fürdeni, és bár bódult állapotuk miatt az úszómester napközben elzavarta őket, zárás után visszatértek. Ezek után a hangzavarból rájuk bukkantak, és elindultak, hogy kitessékeljék őket, viszont mire odaértek, már megtörtént a baj: a férfi elmerült a mindössze 150 centis, mellig érő vízben. Holttestét 15-20 perc után találták meg.





 





Ezeket olvastad már?
Eddig tart a nyárias meleg, az egész országot elmossa az eső

Eddig tart a nyárias meleg, az egész országot elmossa az eső

Megvolt a sorsolás, rengetegen nyertek a hatoslottón

Megvolt a sorsolás, rengetegen nyertek a hatoslottón

Heti top 5: Így él a multimilliomos Rubik Ernő, a Ripost segített egy hajléktalannak, támadás a villamoson

Heti top 5: Így él a multimilliomos Rubik Ernő, a Ripost segített egy hajléktalannak, támadás a villamoson

Holtan találtak egy nőre Miskolcon, lecsaptak a rendőrök

Holtan találtak egy nőre Miskolcon, lecsaptak a rendőrök

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás