Beismerte a krimiíró, mesterséges intelligencia írta a könyvét





Hihetetlen titkokat árult el a világhírű író.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.08.22.
mesterséges intelligencia ChatGPT író regény

A világ egyik legkedveltebb krimiírója a mesterséges intelligenciához fordult, hogy segítse hősét megszökni detektívsorozatának legújabb részében. Ajay Chowdhury bevallotta, hogy regénye megírásához a ChatGPT-t használta, amely még az ihletet is adta a főszereplő megmentéséhez.

Mesterséges intelligencia
Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Becslése szerint ezzel harmadára csökkentette azt az időt, ami alatt a vázlattól eljutott a kész változatig, mivel menet közben egy sereg dolognál alkalmazhatta a technológiát, egyebek között

  • a kutatás lerövidítésére, 
  • történetötletek generálására, 
  • a szerkesztés meggyorsítására.

Az indiai származású brit író első krimije, A pincér 2021-ben jelent meg. Azóta gyors egymásutánban két folytatást publikált, de a jövőre megjelenő A kém című negyedik résznél fordult a mesterséges intelligencia felé. Megkérdezte, hogyan szökhetne meg hős nyomozója, aki egy fészerben rekedt, ahol ásón és műtrágyán kívül más nemigen volt. A chatbot pedig egy csomó ötletet adott, például a bombakészítésre.

Meglepődnék, ha három-négy év múlva a szerzők többsége nem használná valamilyen formában

– mondta a Daily Mailnek az író, aki rámutatott, hogy az elmúlt időben a sima begépeléstől a helyesírás-ellenőrző használatán át már eljutottak a szövegszerkesztésig, a mesterséges intelligencia pedig csak egy újabb eszköz az arzenálban

Mindazonáltal jelenleg is szerzők ezrei harcolnak a technológia ellen, amely állításuk szerint már nemcsak a munkájukat, de a megélhetésüket is veszélyezteti.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás