Migránsháború Franciaországban: egy 24 éves tűzoltó is meghalt a zavargások során





Egyesek szerint már migránsháború zajlik Franciaországban, ami már lassan egy hete tart.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.03.
Módosítva: 2023.07.03.
migráns Franciaország háború

Zsinórban már a hatodik volt a hétfőre virradó éjszaka, amikor erőszakos zavargások voltak több francia nagyvárosban is. Az elsősorban migrációs hátterű erőszaktevők azzal indokolják a tettüket, hogy a rendőrök múlt héten egy rendőri ellenőrzés során lelőttek egy 17 éves algériai származású fiút. 

A tüntetések azonban hamar erőszakba fulladtak és elkezdődtek az értelmetlen rombolások és fosztogatások. Gérald Darmanin francia belügyminiszter 45 ezer rendőrt vezényelt a gócpontokhoz, de még ez is kevésnek bizonyult, hogy megfékezzék a migránsokat. A tárcavezető azt is bejelentette, hogy hétfőre virradó éjszaka meghalt egy 24 éves tűzoltó, aki egy mélygarázsban felgyújtott autókat próbált eloltani. Rajta kívül még három rendőr szerzett különböző súlyosságú sebesüléseket. 

A nagy tekintélyű Le Figaro egyébként arról ír, hogy nem a szegénység, de még csak nem is a múlt heti rendőri brutalitás okozza ezeket a szörnyűségeket Franciaországban, hanem a túlzottan engedékeny bevándorláspolitika. Mindeközben a francia rendőri szakszervezet vezetője egy interjúban arról beszélt, hogy ami az érintett városokban történik, az nem tüntetés vagy demonstráció, hanem háború – írja a Ripost.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás