Végre egy nyugodt nap, cserébe kedden jön a feketeleves: nem lesz köszönet abban, ami vár ránk

Mutatjuk, milyen időre számíthatunk a hét utolsó napján és a jövő hét első felében.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.23.
Módosítva: 2023.07.23.
időjárás hőség napsütés zivatar

A hét utolsó napja aránylag „nyugisan” alakul, már ami az időjárást illeti: az Országos Meteorológiai Szolgálat sem zivatarok, sem extrém hőség miatt nem figyelmeztet minket, így sejthető, hogy nagyjából élhető nappal zárjuk a hetet. A Köpönyeg jelentése szerint vasárnap sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás. Nem lesz eső. A déli szél gyenge marad. 30 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

időjárás, vasárnap
Ilyen időnk lesz vasárnap Fotó: Köpönyeg.hu

Időjárás: mi vár ránk a jövő héten?

Nos, a jövő hét legeleje még hasonlóképp alakul, hétfőn napos, gomolyfelhős idő valószínű. Késő estétől azonban már erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és ekkortól északon zápor, zivatar is kialakulhat. 30-35 fokos országos hőség valószínű.

És akkor kedden jön a már beharangozott feketeleves: az Országos Meteorológiai Szolgálat minden egyes megyére citromsárga, egyes fokozatú figyelmeztetést adott ki zivatar miatt, emellett nyolc vármegyében a magas hőmérséklet miatt is figyelmeztetnek. Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád ráadásul kettes, narancs fokozatot kapott már most, azaz ezeken a helyeken a napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás