Stikkes a Breivik-imádó norvég? Nem engedik ki a zárt osztályról a pesti vérfürdőt tervező óriást





A férfi rácsok helyett elmegyógyintézetben ücsörög.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.23.
Módosítva: 2023.07.23.
TEK elmegyógyintézet norvég vérfürdő elfogás

Filmbe illő akció közepette fogták el a belváros szívében azt a 45 éves norvég férfit júniusban, aki valóságos mészárlást tervezett Budapesten. 

A férfi kényszergyógykezelését július 12-én meghosszabbították  Fotó: Police

Ismeretes, a férfi példaképe a hírhedt szörnyeteg, a 77 ember halálát okozó norvég tömeggyilkos, Anders Behring Breivik volt, a magyar fővárosba tervezett vérfürdőjével pedig honfitársa rémtetteit akarta túlszárnyalni. Terveiről számos videót is közzétett, melyen részletesen ecsetelte pokolbéli vágyait hol anyanyelvén, hol angolul.

Elveszek mindent, ami számít, ami értékes, elpusztítom az országot. Csak figyeljetek! …Bárhol támadhatok. …Repülő, reptér, vasúti pályaudvar, semmi nem probléma nekem. …El fogom pusztítani az ártatlanokat

– fenyegetőzött az egyik felvételen. A Terrorelhárítási Központ azonban kiszúrta az életveszélyes férfit, amiről értesítette a Készenléti Rendőrség a Nemzeti Nyomozó Irodát és a norvég hatóságokat is. Tőlük megtudták, hogy a kattant férfi korántsem ismeretlen előttük: hazájában korábban már többször elítélték különböző erőszakos és szexuális bűncselekmények miatt.

 

A zsaruk és a TEK ezért albérletében csaptak le a férfira június 14-én. Úgy tudjuk, hogy a férfi a IX. kerület egyik újépítésű lakásokkal teli, drágább környékén bérelte a lakást, itt teperték le a lépcsőházban, a lakásból pedig több holmit, köztük számtalan műszaki cikket is lefoglaltak, a hatalmas termetű, kopasz óriást pedig több rendőr kísérte ezután a letartóztatási tárgyalására. 

Bár tette után azonnal őrizetbe vették és le is tartóztatták, a férfi nem a sittre, hanem – mentális állapota miatt – elmegyógyintézetbe került. A Metropol kérdésére a Fővárosi Törvényszék elárulta: a férfi továbbra sem került rácsok mögé, még mindig az elmegyógyintézetben tölti napjait. Ügyét majd csak hónapokkal később, októberben vizsgálják meg megint:

A bíróság legutóbb július 12-én döntött a gyanúsított kényszerintézkedéséről, a férfi letartóztatását 2023. október 16-ig meghosszabbította, és továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani

– közölte a Metropollal a Fővárosi Törvényszék. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás