Áldatlan állapotok uralkodnak a felújított Podmaniczky utcai kutyafuttatóban





Hatalmas gaz, tönkrement pad és játékok, rossz kutak – így lehet röviden lefesteni azt a kutyafuttatót, amit ráadásul nemrég adtak át Terézvárosban.



Megosztás
Szerző: D.B.
Létrehozva: 2023.07.06.
Módosítva: 2023.07.06.
terézváros botrány kutyafuttató

Továbbra is áldatlan állapotok uralkodnak a nemrég felújított Podmaniczky utcai kutyafuttatónál, Terézvárosban. Megrongált pad, alatta egy hatalmas kráterrel, hiányzó ivóvízkút, gondozatlan növényzet, elhasználódott, életveszélyes játékok – ezekkel szembesülhetnek azok a kutyák és gazdik, akik meglátogatják a kutyafuttatót. 

Áldatlan állapotban vannak a padok is – Fotó: Máté Krisztián

A területet június 24-én kellett lezárni, amikor egy hatalmas vihar az egész Podmaniczky utcát letarolta. A futtató bejáratán kívül akkor a kerítés is megrongálódott, a helyszínen tűzoltók is dolgoztak. A Metropol most a saját szemével győződött meg arról, hogy milyen állapotok uralkodnak jelenleg a kutyafuttatóban. Ottjártunkkor szomorúan tapasztaltuk hogy a benti kút továbbra sem működik, ami különösen kellemetlen lehet a forró nyári napokban a házi kedvencek és a gazdik számára is. A helyiek szerint az utóbbi időben ráadásul egyre több hajléktalan lepte el a környéket. Az ügyben kerestük az illetékes terézvárosi önkormányzatot, a következő választ adták:

A futtató felújításánál a földben olyan közművezetéket találtak a kivitelezők, amit a közműtérkép nem jelzett, és ami miatt teljesen más műszaki megoldással kell kiépíteni az ivókutat ellátó vízvezetéket

– mondta a kerület sajtóosztálya.

A futtatóban található játékok is tönkrementek, sőt, pl. ebből az abroncsból kiálló acélhuzalok életveszélyesek is – Fotó: Máté Krisztián

Mint ahogy fogalmaztak, ez egy hosszú engedélyezési folyamatot igényel, és amennyiben a futtató megnyitásával megvárták volna a vízhálózati engedélyeket, úgy egy fél évig egyáltalán nem tudták volna használni a futtatót a kutyások. Jó hír viszont, hogy az engedélyek nagy része már megvan, már csak a Fővárosi Önkormányzat tulajdonosi hozzájárulása kell a munkakezdéshez a Budapest Közúttól.

A felújított Podmaniczky utcai kutyafuttatót hivatalosan 2022 decemberében adták át. A munkálatok során megújították az utca felőli kerítést, a többit pedig kicserélték. Az úttesthez legközelebbi szakaszon borostyánfal épült, és zsilipes rendszerű kapukat húztak fel. A kutyusok számára új játékokat és homokozót is kialakítottak a futtatóban, de a pallóhíd is megújult. Többek között újakra cserélték a padokat, hulladékgyűjtőket, és építettek egy ivókutat is. Mivel gyakorlatilag még csak 7 hónapja vették használatba a gazdik és kutyusaik, meglehetősen szomorú, hogy ilyen áldatlan állapotok uralkodnak. 

 

 

 





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás