Szijjártó Péter: „Ennél több orosz kamerának nehéz elmondani…”





A magyar külgazdasági és külügyminisztert Szentpéterváron rohamozta meg a sajtó.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.06.16.
Módosítva: 2023.06.16.
Szijjártó Péter külügyminiszter kamera

A magyar külgazdasági és külügyminiszter részt vett a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon, illetve találkozott Gyenyisz Manturov orosz miniszterelnök-helyettessel és Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezetőjével.

Fotó: Illyés Tibor

Az oroszországi megbeszélést követően, a zárt ajtók mögül kilépve valóságos sajtóroham érte Szijjártó Pétert, aki készséggel válaszolt a neki szegezett kérdésre: mit gondol az orosz–ukrán konfliktusról?

„Nézze, remélem, hogy a béke minél hamarabb elérkezik. Mi, magyarok a szomszédságban rendkívül nagy árat fizettünk ezért a háborúért. Magyarok halnak meg ebben a háborúban, az ukrajnai magyar közösség tagjai. Éppen ezért békét akarunk minél hamarabb. Éppen ezért arra kérjük mindkét felet, hogy kezdjenek béketárgyalásokat, amilyen hamar csak lehet, és azt akarjuk, hogy tűzszünet legyen”

– közölte a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Majd így folytatta:

„Ha nem tudjuk nyitva tartani a kommunikációs csatornákat, akkor feladjuk a béke reményét. Ez az, amit szeretnénk elkerülni. ezért tartjuk a kommunikációs csatornákat nyitva. Úgy gondoljuk, hogy nincs megoldása ennek a háborúnak a csatatéren. Az egyetlen megoldás erre a háborúra a tárgyalóasztal körül van, tehát minél hamarabb ülnek le a felek a tárgyalóasztalhoz, annál jobb”

– összegzett Szijjártó Péter Szentpéterváron.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás