RETRO RÁDIÓ

Rengeteg élményt kínál a Generali Gyerek Sziget





A Hajógyári-sziget újra benépesül június 16-tól három napra, a programban pedig lesz Halász Judit, Gryllus Vilmos, Poronty Cirkusz, bűvész, kézműves-foglalkozások, bábszínház, sportprogram, állatsimogató, gasztronómiai játszótér, és ez még nem minden… Az idén egy hosszú hétvégét átívelő Gyerek Sziget Fesztiválba sűrítették a szervezők a programok sorát, megannyi élményt kínálva kicsiknek, nagyoknak egyaránt.



Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.06.08.
Módosítva: 2023.06.08.
Generali Gyerek Sziget Jana Babajátszóház Mini Piac gyerek paradicsom

A legkisebbeket a Jana Babajátszóház- és pihenőparkban várják játszószőnyeggel, fejlesztő játékokkal, külön gondolva a babák etetésére és pelenkázására, amire külön sátrakban lesz majd lehetőség, a babakocsikra pedig – igény szerint – őrző szemek vigyáznak a Babakocsi-parkolóban.

Kukutyinban, a kicsiny falucska közepén, a Mester Téren a régi, már-már elfelejtett mesterségekkel ismerkedhetnek a gyerekek, a házacskákban konyha, rajzolós szoba és babaházikó, a falu szélén horgásztó, hintaállatok, fészküket kereső tyúkok is várják a sok-sok városi gyereket. A Gyerek Paradicsomban Gasztrokaland programon megszagolhatók a friss fűszernövények, a Mini Piacon pedig igazi zöldségek, gyümölcsök sorakoznak, amiket lehet játékosan kínálni-venni, miközben olyan különlegességek is kézbe kerülnek, mint a batáta, csicsóka, vagy akár többféle színű cukkini.

 

A Karamella Cirkuszvilágból nem hiányozhatnak a bohócok rezidenciái sem: ismét beleshetnek az érdeklődők a csak itt megtalálható Bohóclakás ajtaján, a Poronty Cirkuszban pedig olyan „interaktív” cirkuszi produkciókkal készülnek, amelyekben bűvészt, zsonglőrt, zenei produkciókat és bohóctréfákat is láthatnak a lurkók.

Aki egyszerűen csak mozogni akar, azt a Sport- és Kalandparkban vagy az Óriás Ugrálóvárban várják, vagy akár számháborúzhat a cserkészekkel, esetleg a Kaboló tanítványok segítségével ismerkedhet a légtornászélet kihívásaival. Az egyik legnépszerűbb helyszín a Generali Akadálypálya, ahol a látogatók ifjú ninjaként próbálhatják ki magukat a 15 elemes pályán. A Generali Nagy Családi Kalandjátékban a családtagok egymással együttműködve, logikai és ügyességi feladatokat megoldva jutnak el az izgalmas nyereményhez, sőt a kalandozás mellett már a legkisebbek is megismerkedhetnek a jótékonykodás fontosságával játékos módon. A játék végén a Generali Adománybüfében falatozhatnak és egyúttal támogathatnak egy jó ügyet is: a The Human Safety Net program által megálmodott különleges szülő-gyermek tábor megvalósítását.  A két Generali egészségügyi szűrőbusz fedélzetén ingyenes prevenciós szűrővizsgálatokat tartanak, amíg a gyerekek mulatoznak, érdemes 15 percet az egészségünkre szánni.

Az ALDI KIDS helyszín óriástársassal, kifestőkkel és ügyességi játékokkal várja a kicsiket, a Ganz és MOM Rádióklub sátrában amatőrrádiózhatnak az érdeklődők, a Retró Videojáték Sátor pedig igazi szülő-gyermek, nagyszülő-unoka programnak ígérkezik: 25-30-40+ éves gépek várják a játékosokat. A Hangolóra helyszínen pedig számos hangszert kipróbálhatnak a gyerekek.

A Gyerekparadicsomban a környezettudatosság kerül a középpontba, így lehet majd kertészkedni, fűszerekkel és madarakkal ismerkedni, de a sziget élővilágát is bemutatják majd egy természetjáró séta alatt, és megtudhatunk mindent a mézgyűjtés folyamatáról, a méhész munkájáról, a nektárt adó növények virágzásáról, és arról is, hogyan lehet a méhek számára is élhető világot teremteni a városban. A nemzetközi Duna-napon, szombaton pedig híres, nagy folyónk élővilágát ismerhetjük meg a Fővárosi Állat- és Növénykert sátrában, ahol színes programokkal és ismeretterjesztő előadásokkal várják a kis fesztiválozókat. Aki a falusi élet mellett a vidék állataival is megismerkedne, azt pedig várja az Állatsimogató, a Kézműves Palotában pedig az alkotókedvűek találhatnak remek elfoglaltságokat.

A három nap alatt játékos formában ismerkedhetnek a legkisebbek a biztonságos közlekedés alapelveivel, bővíthetik tudásukat balesetmegelőzési ismeretekkel és sok praktikus hétköznapi tudással. De lehet majd barkácsolni, növényt ültetni, tereplépkedni, társasozni, gyurmázni, kutyás programokon részt venni, zsonglőrködni.

A részletes programot IDE kattintva lehet elérni.









Ezeket olvastad már?
Most érkezett: szúrós szag miatt ürítenek ki egy soroksári iskolát – Többeket kórházba szállítottak

Most érkezett: szúrós szag miatt ürítenek ki egy soroksári iskolát – Többeket kórházba szállítottak

Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás