Ezek az utak lesznek ma lezárva, kerüld el, ha lehet!





Mutatjuk, milyen forgalomkorlátozásokra kell számítani kedden.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.06.20.
ez lesz ma időjárás közlekedés forgalomkorlátozás

Rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz június 20-án Budapest II. kerületében. Tilos megállni június 20-án 14 órától 24 óráig a Marczibányi tér 6–7. szám előtt, a Haris park főbejáratánál tíz gépjármű részére fenntartott helyen.

Többfelé forgalomkorlátozásra kell számítani a fővárosban kedden (Képünk illusztráció) Fotó: Kallus György

Labdarúgó-mérkőzés miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz június 20-án Budapest VII., VIII. és XIV. kerületében. Tilos megállni június 19-én 20 órától június 20-án 24 óráig Budapest VII. és VIII. kerületeiben a Verseny utca mindkét oldalán, a Dózsa György út és Thököly út között.

Tilos megállni június 20-án 8 órától 24 óráig Budapest VII., VIII. és XIV. kerületeiben a Dózsa György út mindkét oldalán, a Kerepesi út és a Thököly út között; Dózsa György út, Kerepesi út és az Ifjúság útja kereszteződésében található murvás parkoló területén; a Kerepesi út VIII. kerületi oldalában lévő szervizúton az Asztalos Sándor utca és a Dózsa György út között; az Istvánmezei út mindkét oldalán a Szabó József utca és a Thököly út között.
Az Ifjúság út mindkét oldalán; Cházár András utca mindkét oldalán, a Thököly út és az Istvánmezei út között; a Jobbágy utca mindkét oldalán a Verseny utca és a Dózsa György út között; a Szabó József utca mindkét oldalán, az Istvánmezei út és a Thököly út között; a Szabó József köz mindkét oldalán; a Stefánia út mindkét oldalán, valamint a szervizúton a Hungária körút és a Thököly út között; a Radovic Dusán köz mindkét oldalán; a Mogyoródi út mindkét oldalán, a Hungária körút és az Utász utca között a murvás parkolóban; a Kerepesi út, Ifjúság útja, Papp László Sport Aréna mélygarázshoz vezető szervizút – a hotel oldalában – és a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló által határolt területen.

Szakaszosan és időszakosan lezárják június 20-án 17 órától  24 óráig Budapest VII., VIII. és XIV. kerületeiben a Dózsa György utat, a Kerepesi út és a Thököly út között; a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között; az Istvánmezei utat a Szabó József utca és a Thököly út között; a Szabó József utcát az Istvánmezei út és a Thököly út között; az Egressy utat a Stefánia út és a Hungária körút között; a Cházár András utcát a Thököly út és az Istvánmezei út között; a Verseny utcát a Dózsa György út és Thököly út között; az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között; a Jobbágy utcát a Verseny utca és a Dózsa György út között.

Delegáció miatt még tart a június 19. és június 21. közötti ideiglenes forgalomkorlátozás Budapest II., V., VII. és XII. kerületében. Tilos megállni június 19-én 15 órától június 21-én 19 óráig Budapest V. kerületében a Petőfi Sándor utca mindkét oldalán, a Ferenciek tere és a Haris köz között.

Tilos megállni június 20-án 9 órától 13 óráig Budapest XII. kerületében a Nárcisz utca mindkét oldalán a 36. szám és a Pagony utca között. Mindemellett június 20-án 13 órától 18 óráig Budapest V. kerületében az Akadémia utca páratlan számozású oldalán, a Zoltán utca és a Garibaldi utca között. Június 20-án 16 órától 22 óráig Budapest V. kerületében az Apáczai Csere János utcában, a hotel oldalában nyolc gépjármű részére fenntartott helyen.

Nyár időjárás napsütés sablon
Több napon át tartó napsütésre számíthatunk (Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay.com

Elképesztő kánikulát hoz a hét

A következő néhány napban folyamatosan 30 Celsius-fok felett lesz a nappali hőmérséklet maximuma.

Akkor beszélünk kánikuláról, amikor a napi maximum átlépi a 30 Celsius-fokot. A 30 fok körüli hőmérséklet már az, ami nyugalmi állapotban is sok problémát vet fel.

– hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

A meteogyógyász elmondta, hogy amíg 20-25 Celsius-fok van, addig a szervezet le tudja adni az általa termelt hőt. Amikor azonban a 30 Celsius-fokos tartomány közelébe kerülünk, főleg, ha a páratartalom is magas, akkor a szervezetünk a felesleges hőtől nem tud a megszokott módon megszabadulni.

Ilyenkor a szervezetnek egy másik hőmérsékletszabályozó vészmegoldása kapcsol be, hogy ne forrósodjon túl, aminek már komoly élettani hatásai vannak

– árulta el a meteogyógyász.

Ilyenkor kifejezetten gyakori a vérnyomás-ingadozása, a mellkasi diszkomfortérzet, a szívproblémák, a trombózis kialakulásának veszélye, valamint romlik az alvás minősége. Mindez még sokkal veszélyesebbé teszi ezeket az időszakokat – hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc.

A meteogyógyász kiemelte:

Nem az egyszeri, akár 35 Celsius-fok fölé kiugró hőmérséklet a veszélyes, hanem a sokáig tartó meleg, mert az teljesen kifárasztja a szervezetet.

Mutatjuk, milyen időnk lesz

Kedden a sok napsütés mellett néha megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elvétve zápor, zivatar is előfordulhat. Egyre nagyobb területen mérhetünk majd 30 Celsius-fok feletti maximumokat.

Szerdán folytatódik az igazi nyári idő sok napsütéssel. 31 Celsius-fok körüli országos kánikula ígérkezik. Többórás napsütésre van kilátás csütörtökön, északnyugat felől azonban megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan előfordulhat zivatar, zápor, néhol jégesővel. A hőmérséklet továbbra is 29 és 34 Celsius-fok között alakul. Pénteken még marad a 32 Celsius-fok körüli hőmérséklet, sok napsütéssel. Szórványosan záporok, zivatarok is kialakulnak – hívta fel a figyelmet a Köpönyeg.

Június 20. a társállatok világnapja

A Julius-K9 nevű, magyar–német hátterű szervezet kezdeményezésére jött létre a társállatok világnapja. Ezen a napon az embereket, emberi közösségeket segítő kutyákról emlékezünk meg és felhívjuk a figyelmet a társállatok elleni kegyetlenkedésre.





 





Ezeket olvastad már?
„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás