Szocialista kifizetőhelyként működött a Zugló TV





A Zugló TV a szocialista birodalom része, a csatorna gyakorlatilag MSZP-szócső és kifizetőhely. Ezt a baloldali 444 leplezte le cikkében.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.06.20.
Módosítva: 2023.06.20.
Zugló TV baloldal mszp szocialista mutyi

A 444.hu írt leleplező cikket a zuglói televíziónál zajló botrányos ügyekről.

TÓTH Csaba
Fotó: Kovács Attila

Mint írják, a tv-t üzemeltető kft.-t átvizsgáltatta az önkormányzat. A vizsgálat megállapította, hogy a bevételek tekintetében 2021 volt a Zugló TV legerősebb éve. A jelentés szerint 54 milliós bevételből gazdálkodhattak. Ezt az összeget szinte kizárólag önkormányzati cégek, illetve egy önkormányzati pénzekkel feltőkésített cég, a nulla forgalmú Kezdj Itthon Nonprofit Kft. dobták össze. (Az Átlátszó korábban írt a cégről, ami a zuglói önkormányzat 2021-es költségvetésében bukkant fel. Abban az évben 15 millió önkormányzati pénzhez jutottak, amit kiegészítettek a Zuglói Védelmi Alapból további 18,8 millió forinttal.) Tehát a televízió jelentős részben a zuglóiak pénzéből üzemelt. Miközben Horváth Csaba polgármester arra hivatkozva fizettet az ATV-nek megjelenésekért, hogy nekik nincs kerületi tévéjük.

Az átvilágítás azt is feltárta, hogy kikhez folyt tovább az önkormányzat pénze, tehát kik voltak a Zugló TV-t üzemeltető kft. alvállalkozói. A 444.hu birtokába jutott auditból az derül ki, hogy a Zugló TV főbb beszállítói jelentős részben szocialista politikusok vagy hozzájuk szorosan köthető személyek, cégek voltak.
 

Közöttük találjuk Kránitz Lászlót, aki Kránitz László MSZP-s politikus, volt országgyűlési képviselő fia. Az idősebb Kránitz Győr-Moson-Sopron megyei elnök volt, Tóth Csaba bizalmasa, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának szocialista tagja. Fia 2021-ben 3,3 millió forinthoz jutott a Zugló TV-től. Kránitz párttársa, a szintén Győr-Moson-Sopron vármegyei MSZP-ből érkező Keizler Kálmán 1,5 millió forintot kapott a zuglóiak pénzéből.

Az alvállalkozói listán szerepel Lukács Zoltán Géza, az MSZP tatabányai politikusa, volt országgyűlési képviselő, aki 2,1 millió forintot kapott.

Hárommillió forintot húzott be a Business & Social Life Management Kft., ami Simon Gábor feleségének a cége. Simon Gábor egykori szocialista politikus, országgyűlési képviselő, államtitkár 2014-ben került be a hírekbe. Kiderült, hogy több száz millió forintot tárolt külföldi bankszámlákon, ami nem szerepelt a vagyonnyilatkozatában, és aminek eredete ismeretlen.

Simon felesége 2020-ban is keresett hárommilliót a kerületi csatornán, és egy kis összeggel a Bogáncs Szerviz Kft. is felkerült a listára, ami pedig Hajdú Flórián, kerületi szocialista alpolgármester cége, ők elvileg a tv-csatorna furgonját javították.

A 444 leleplező riportjában megállapítja azt is, hogy az összes szocialista és rokonaik, valamint cégeik a tévé közösségi médiás felületein dolgoztak 2021-ben.





 





Ezeket olvastad már?
Megrázó fordulat a szentesi emberölés ügyében: holttan találták a gyanúsítottat

Megrázó fordulat a szentesi emberölés ügyében: holttan találták a gyanúsítottat

Borzasztó baleset Csepelen: tarolt a HÉV

Borzasztó baleset Csepelen: tarolt a HÉV

A nőket sértegető Karácsony-féle jelenség egy férfiöltöző-szagú borzalom – mondja Szentkirályi

A nőket sértegető Karácsony-féle jelenség egy férfiöltöző-szagú borzalom – mondja Szentkirályi

Őrjöngött a légiutaskísérő: ennél rosszabbat nem is tehetnének az utasok

Őrjöngött a légiutaskísérő: ennél rosszabbat nem is tehetnének az utasok

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás