Hasba rúgta az orvosát egy dühös nő a bajai kórházban

Az orvos csak az ittas nő panaszait akarta megtudni, amikor a nő rátámadt.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.05.12.
kórház orvos ügyészség támadás

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki a bajai kórházban az őt ellátó orvossal előbb kiabálni kezdett, majd rátámadt és alhason rúgta.

orvos, doktor, kórház, egészségügy, Shutterstock illusztráció
Az orvos csak azt akarta megtudni, hogy mik a nő panaszai Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő nőt február 20-án a délutáni órákban a bajai kórház egyik orvosa vizsgálta meg. Amikor a sértett a vádlott panaszairól kérdezett, a nő feldühödött és előbb kiabálni kezdett az orvossal, majd hasba rúgta. A sértett a rúgás következtében 8 napon belül gyógyuló hasfali zúzódást szenvedett.

A büntetőtörvény az orvosokat közfeladatot ellátó személynek minősíti és eljárásuk alatt fokozott büntetőjogi védelemben részesíti, hiszen a sérelmükre, eljárásuk alatt elkövetett bántalmazást a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Az ügyészség a nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A nő bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás