RETRO RÁDIÓ

Az újfasiszták kedvenc jelképét viseli büszkén a gödi DK-s alpolgármester





Fasiszta jelképet rejt a szürke öltöny. Újabb baloldali politikusról derült ki, hogy vonzalmat érez a legsötétebb időket idéző eszmék iránt. Döbbenetes kép jutott a Metropol birtokába Szilágyi Lászlóról.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.05.04.
Módosítva: 2023.05.04.
dk gyurcsány

Újnáci gyűlöletszimbólumot tetováltatott magára Göd DK-s alpolgármestere, Szilágyi László. A májusban a gödi polgármesteri székért – természetesen Gyurcsányék támogatásával – induló politikus kínosan ügyel arra, hogy leplezze ideológiai nézeteit, ezen a fotón azonban pontosan látszik, hogy karjára, ahogy az újnácik teszik szerte a világon, a széttárt szárnyú birodalmi sast tetováltatta.

A politikuson egy széttárt szárnyú birodalmi sas látható, ez az újnáci Hitler-rajongókat azonosító jelkép.

A Pest vármegyei Gödön jövő hét vasárnap, május 14-én tartanak időközi választásokat, miután a balliberális ellenzéki összefogás belső viszályok miatt totálisan megbukott. Szilágyi László jelenlegi alpolgármester 2019-ben DK-színekben, Gyurcsány támogatásával került be a képviselő-testületbe. Noha a politikus, nyilvánvalóan taktikai okokból, most látszólag függetlenként száll ringbe, azonban az Infostart megfogalmazása szerint „Szilágyi neve mellett ugyan nincs ott a DK-s logó, de mindenki tudja, hogy melyik párthoz tartozik.” 

A DK választókerületi elnöke, Tonzor Péter is gőzerővel kampányol Szilágyi Lászlónak.

Gödön mindenki tudja, hogy Szilágyi valójában Gyurcsány embere, csakhogy az új baloldali trükköt alkalmazva, a függetlenség álcája mögé bújva több esélyt látnak a győzelemre.  Gödön azonban sokan rájöttek már, hogy Szilágyi kampánycsapatát dunakeszi és fóti DK-sok alkotják. Ráadásul a körzet DK-s választókerületi elnöke, Tonzor Péter is teljes erőbedobással kampányol neki, ha kell, az utcán, egy pult mögül agitál mellette.
A hírek szerint a DK-s jelölt sorra felbukkan olyan rendezvényeken, ahol Gyurcsány Ferenc is megjelenik. Nem tudni, hogy Szilágyi személy szerint neki már eldicsekedett-e a karjára tetovált náci-fasiszta sassal.
Azzal a sassal, ami először a Mussolini-féle fasiszta rendszer szimbóluma volt, aztán hamar népszerű lett az Adolf  Hitler vezette náci pribékek körében is, akik, akárcsak Szilágyi, a karjukon viselték a jelzést.

A karra tetovált sas egyfajta azonosításként szolgál ma is az újnácik között, felhúzva az inget így jelzik egymásnak, hogy egy bandába tartoznak.

Az újnácikról szóló elemzések szerint ez a szimbólum az európai faji és kulturális tisztasággal, a katonai hatalom és az erőszak idealizálásával, valamint Hitler és a náci ideológia csodálatával azonos. Nem csoda hát, hogy a DK által futtatott Szilágyi rejtegeti a vállára varrt újnáci jelképet.
Bár lehetséges, hogy a Jobbikkal történt tavalyi összefogás óta már ez is elfogadott a Gyurcsány-pártban.





 





Ezeket olvastad már?
„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

A tudósok is megdöbbentek: minden eddiginél rejtélyesebb helyet fedeztek fel

A tudósok is megdöbbentek: minden eddiginél rejtélyesebb helyet fedeztek fel

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás