Undorító: két nappal a takarítás után megint árad a bűz és a mocsok a híres ferencvárosi árkádsoron – Videó!





Baranyi Krisztináék takarítottak ki Karácsony Gergely és a főváros helyett, de hiába. Két nappal a takarítás után döbbenetes állapotok vannak a Ferenc és József körút, illetve az Üllői út sarkán lévő két árkád alatt. Nemhogy a földön, de még a falakon is fekália, vizelettócsák, elviselhetetlen bűz...



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.04.20.
Ferencváros Karácsony Gergely bűz

A IX. kerület vezetése sem bírta már nézni, ezért pár napja kitakaríttatta a gyomorforgató árkádokat, de mostanra újra tiszta ürülék és vizelet minden. A takarítást a fővárosnak kellene végeznie, de nem teszik, ezért Baranyi Krisztináék ezt is átvették Karácsony Gergelyéktől. Mint sok más kerület: nem Ferencváros az egyetlen, amelyik Karácsonyék helyett dolgozik.

Pár napja takarították, de megint elviselhetetlen állapotok uralkodnak a történelmi épület, a volt Kilián laktanya árkádjai alatt – Fotó: Vaskó Tamás

Az egykori laktanya épülete jobb sorsra lenne érdemes. Visszatérő probléma, hogy a sarkon lévő árkádba húzódnak be egyesek, és ott végzik el szükségleteiket. Bár le is mehetnének a szintén borzalmas állapotban lévő aluljáróba – ahol egyébként évek óta csöpög a plafon egy helyen, és ez mára sem változott –, ott ugyanis a nyilvános WC-t 250 forintért lehetne használni. Sokan persze ezt a szolgáltatást nem veszik igénybe, így behúzódnak abba az árkádba – a Ferenc körút és az Üllői út sarkán vagy a József körút és az Üllői út sarkán –, amelyik éppen közelebb van.

Már a baloldali IX. kerületi önkormányzat sem tudta tovább nézni, ezért kitakarították Budapest ikonikus árkádját, amit nyilvános WC-nek használ a publikum egy része... – Fotó: Facebook

 

„Munkatársaink kemény munkával kitakarították és fertőtlenítették. Magas nyomású mosóval fellazítottuk a szennyeződést, majd gépi és kézi erővel felszedtük. A kollégák nagy hasznát vették a takarítógépnek. Kérjük, vigyázzatok rá! – írta a takarítást végző FESZOFE Nonprofit Kft. közösségi oldalán.

Íme rövid videónk a botrányos körülményekről:

 

Úgy fest, nem sikerült vigyázni a tisztaságra. Pár nappal később újra tele lett szennyel a fővárosi terület, és ki tudja, mikor fognak takarítani újra... „Hála” a fővárosnak...

A takarítás után pár nappal ilyen gyomorforgató a helyzet – Fotó: Metropol/Vaskó Tamás

„Atyaúristen! Itt minden van. Ez hányinger” – A járókelők kiakadtak

A Metropol a helyszínen járt, undorító szag és látvány fogadta stábunkat pár nappal a takarítás után is. A helyzet közegészségügyi szempontból is aggasztó. Megkérdeztük a budapestieket, mit szólnak mindehhez.

„Tragédia, hogy Budapest kellős közepén ilyenek vannak. Nincsenek nyilvános WC-k, hát hová menjenek” vagy „Jézusom! Az ember gyomra kifordul. Itt végzik el a dolgukat, ez borzasztó!” – mondták el véleményüket lapunknak a járókelők, akik abban is egyetértettek, hogy: „Takarítani kellene!!!!”

 

Hosszabb videónkat sok-sok megszólaló járókelővel itt nézheted meg:

 

Sorra elégelik meg a kerületek Karácsony Gergelyék nemtörődömségét

Annyira nem működik Budapest, hogy a kerületi önkormányzatok inkább saját zsebből fizetnek olyan tevékenységeket, amelyeket a Fővárosi Önkormányzatnak kellene. Utak és utcák takarítása és felújítása, közparkok karbantartása, zebrák és jelzőlámpás kereszteződések létesítése – ez csak néhány azok közül a fővárosi feladatok közül, amelyeket a kerületi önkormányzatok inkább önként, saját zsebből elvégeznek, mert ha Karácsony Gergelyékre várnának, még hosszú ideig nem változna semmi. 

 

A pár milliós takarítástól a milliárdos útfelújításig

Az utcasepréstől kezdve a többmilliárdos útfelújításig terjednek azok a tevékenységek, amelyeket a kerületek kínjukban átvállalnak a fővárostól. Sok példa van arra, hogy közterületek, például parkok karbantartását, működtetését vállalják át a kerületek, de nemegyszer történt olyan is, amikor már a tulajdonjogot is kérik, mert Karácsonyék már olyannyira nem törődtek vele. A belvárosban például alig maradt olyan park, amelynek működtetését a fideszes polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter ne kérte volna át magukhoz, a kerülethez.

Léteznek kisebb forgalomtechnikai feladatok, mint amikor ki kell igazítani egy kereszteződést, vagy egy kanyarodósávot kell létesíteni, és vannak példák zebrák és jelzőlámpás kereszteződések létesítésére is, a skála széles. Egy közös van bennük, hogy ezek mind Karácsony Gergelyék kötelező feladatai lennének. Érdekesség, hogy nemcsak a kerületek nyúlnak a zsebükbe, hogy megoldják Karácsonyék helyett ezeket a tevékenységeket, hanem agglomerációs városok is. Dunakeszi önkormányzata például nem bírta nézni és kivárni Karácsony Gergelyéket, és Újpesttel összefogva saját forrásból finanszírozták a külső Szilágyi út végén lévő csomópont kialakítását, mert a főváros arra nem volt hajlandó.

 





 





A dosszié további cikkei
Ezeket olvastad már?
Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás