„Nem bírom már tovább nézni” – zokogta az édesanya: az életéért küzd egy 20 hónapos baba

Már több szívműtéten is átesett az alig 20 hónapos kisbaba.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.04.13.
Módosítva: 2023.04.13.
szívműtét

Egy anyuka azt mondta, hogy sürgősen segítségre van szüksége, miután fel kellett adnia a munkáját, hogy kisfiával lehessen, aki az elmúlt 15 hónapban az intenzív osztályon „küzdött az életéért”.

 

Anamaria Ruta 20 hónapos fia, Ayan 2021. július 19-én született kamrai sövényhiánnyal, ami azt jelenti, hogy lyuk volt a szíve falán. Glasgow-ban volt az első szívműtétje, és végül hazamehetett.

Sajnos egy évvel később Anamaria rájött, hogy Ayan állandóan álmos, és valami nagyon nincs rendben. Visszavitték a kórházba, ahol egy nagyon összetett veleszületett szívbetegséget diagnosztizáltak. Ayan jelenleg a leedsi gyermekkórház Claredon Wing szárnyában fekszik.

Idén februárban az orvosok megállapították, hogy szívbelhártya-gyulladása, súlyos szívfertőzése van, ami miatt kritikus állapotba került, és az életéért küzd. Egyéves és nyolc hónapos korára Ayan már három invazív szívműtéten esett át. Édesanyja azt mondta, elképzelhetetlenül fájdalmas volt nézni, ahogy a fia átéli.

Anamaria, aki négy hónapos terhes harmadik gyermekével, miközben Ayant és bátyját, Rehant is neveli, elmondta: „Nem bírom már tovább nézni. Nagyon nehéz látni a babámat a legkeményebb helyzetben, az életéért küzdve. Annyira erős, és próbálkozik. Olyan keményen küzd. Három műtéten esett át, és még mindig lélegeztetőgépen van, mert nem tud magától lélegezni. Az orvosok megpróbálták leszedni a csövekről, hogy hagyják egyedül lélegezni, de nem tudta megtenni. Egy ponton úgy éreztem, hogy minden jobb és rendben van, de most megtalálták ezt a rossz fertőzést, amely elpusztíthatja őt.”

Ayan mindkét szülőjének ott kellett hagynia a munkáját, hogy gondoskodhasson róla, így azonban a megélhetésért küzdenek. Anyagi támogatást kapnak a Gyermekszívsebészeti Alaptól, amely a helyzetükben lévő családokat segíti.

Anamaria egy GoFundMe oldalt indított, hogy pénzt tudjanak gyűjteni.

„Nem akarok dögunalmasnak tűnni, de ebben a szörnyű időben ez az egyetlen, amit tehetünk. Január 15. óta nem voltam otthon, és még mindig vannak számláink. A másik fiam még csak kétéves, és egész nap velem van a kórházban. Nagyon drágák itt az ételek és az italok, és egész nap itt van, nincs mit csinálnia. A kórház biztosít szállást, de Rehant minden nap magammal kell vinnem oda-vissza, ami növeli a költségeket. Támogatásra van szükségünk, de remélhetőleg a kis Ayan hazatérhet.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás