Két napig szenvedtek az összetört autóban, hárman meghaltak, mire megérkeztek a rendőrök





Borzalmas autóbaleset történt, hárman meghaltak, ketten súlyosan megsérültek.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.04.23.
Módosítva: 2023.04.23.
autóbaleset tragédia rendőrség halálos baleset

Negyvennyolc órán át egy összetört autóba szorult öt fiatal, akik balesetet szenvedtek éjszaka a walesi Cardiff közelében – írja a Mirror. Az eset két hete történt, az öt barátból hárman meghaltak, ketten súlyosan megsérültek. Az egyik túlélő anyukája, Anna Certowicz szerint a rendőrség hanyagul kezelte az ügyet, és az érintett családokkal sem bántak megfelelően.

Fotó: Pixabay

A 40 éves nő, aki a 20 éves Sophie Russon nevű lányát ápolja, úgy véli, a rendőrök túlságosan lazán viselkedtek, és figyelmen kívül hagyták a szülők félelmeit, amikor bejelentették a barátok eltűnését. A 21 éves Darcy Rosst, a 20 éves Eve Smitht és a 24 éves sofőrt, Rafel Jeanne-t holtan találták a helyszínen, a cardiffi St. Mellons közelében. Két másik utas, a 32 éves Shane Loughlin és Sophie életveszélyes sérülésekkel küzd.

„Ha hamarabb odaérnek, nem tudjuk, de talán túlélhették volna – mondta Sophie édesanyja. – A rendőrség nem tett eleget, csak akkor figyeltek ránk, amikor az emberek elkezdtek posztolni a közösségi médiában. Felhívtak engem, Sophie apját és az összes többi családot, de nagyon rezignáltak voltak, azt mondták, valószínűleg bulizni mentek.”

Sophie-t félig eszméletlenül találták meg az összetört VW Tiguan előtt, 14 órás műtétet hajtottak végre rajta.

„Százan indultunk el keresni őket, kopogtattunk az ajtókon, fáklyákkal kerestük az országutakat, kétségbe voltunk esve. A lányok nagyon közel állnak egymáshoz, minden idejüket együtt töltik, mindig beszélgetnek a Snapchaten, így amikor az üzenetek megszűntek, tudtuk, hogy valami rossz történt. Sophie mindig üzenetet küld, hogy tudassa velünk, jól van.”

Az autó március 4-én, szombaton hajnali 2.03-kor ütközött. A Gwent rendőrséghez aznap három eltűnt személyt jelentettek be, 19.34-kor, 19.43-kor és 21.32-kor. Vasárnap 17.37-kor egy másik bejelentés érkezett a dél-walesi rendőrségre. Aznap este 23.50-kor rendőrségi helikoptert kértek, és a rendőrök végül március 6-án, hétfőn 12.15-kor megtalálták az autót az A48-as út mellett egy erdős területen. Ez azt jelenti, hogy a fiatalok több mint 48 órán át az autóban voltak.

„Nem volt senki, aki megnyugtatott volna minket, nem volt egy tiszt, aki beszélt volna a családokkal” – tette hozzá az anyuka.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás