RETRO RÁDIÓ

Életveszélyes alkoholszintet mértek a rendőrök a sofőrnél





Valóságos tudományos csoda, hogy a megállított autóvezető hogy volt képes egyáltalán ébren maradni, hiszen 4,5 ezreléket, azaz súlyos alkoholmérgezést állapítottak meg nála.



Megosztás
Szerző: Julius K.
Létrehozva: 2023.04.13.
Módosítva: 2023.04.13.
ittas vezetés részeg alkoholfogyasztás rendőrség

Elképzelhető, hogy keddre is átcsúszott a húsvéthétfői ünneplés annál a 31 éves férfinál, akit a rendőrök megállítottak Dunaszerdahelyen – olvasható a Paraméter cikkében

igazoltatas
A Dunaszerdahelyen megállított sofőrnél a fotón látható érték sokszorosát mérték  Fotó (illusztráció): Lakatos Péter

A sokat látott felvidéki egyenruhások sem gondolták, hogy még őket is meg lehet lepni, ám ez olyannyira sikerült, hogy az általuk tapasztaltakat a közösségimédia-oldalukon tették közzé. Annak ellenére, hogy Szlovákiában, hasonlóan hazánkhoz, húsvétkor fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök, sokan ezzel nem törődve, ittasan vezettek.  A Dunaszerdahelyen elkapott autós egy Škoda SuperB-t vezetett, akit a városban a Pódafai úton intettek le, majd felkérték az alkoholteszt elvégzésére. Mindez hajnali 5:41-kor történt, ekkor a műszer több mint 4,5 ezrelék alkoholt mutatott. Ez alaposan meglepte a zsarukat, mivel tudták, hogy ez a legsúlyosabb szint. A férfi a kimutatott állapotban nemhogy autót vezetni, de elvileg ébren maradni sem kellett volna, hogy képes legyen. Ennyi ezreléknél életveszélyben van az ember, állandó felügyeletre szorul, amit az egyenruhások biztosítottak is neki. Nem sokkal később újra tesztelték a férfit, ekkor már jóval alacsonyabb volt a kimutatott ittasság, de persze továbbra is a megengedett határérték feletti. Mindezek után a férfit bevitték a rendőrségre, a dokumentáció után pedig elhelyezték az egyik rendőrségi cellában. A bíróság gyorsított eljárásban dönt a férfi sorsáról, akit tettéért egyéves szabadságvesztés fenyeget. 

Az alkoholszintet jelző rendőrségi igazolás  Fotó: Szlovák Rendőrség

Alkoholmérgezés 2,5–4,0 ezreléknél

Alkoholmérgezés. Zavarodottság, aluszékonyság, később komatózus szak: ingerekre nincs reakció, reflexek nem válthatóak ki, pupillák szűkek (romló kilátások, ha ezután kitágul), légzés felületes, pulzus gyenge, vérnyomás alacsony. Vizelet- és széklettartási nehézségek. Aspiráció, fulladás veszélye (garatreflex nincs, nyelv hátracsúszhat), szabadban kihűlés, fagyás. Életveszélyes állapot. Forrás: orvosilexikon.hu.

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás